test

Program “Noć Tvrđava” u Starom gradu Bar

Standard

22/04/2024

20:52

Jedinstvena manifestacija od posebnog kulturnog i turističkog značaja za Bar pod nazivom `Noć Tvrđava - putovanje kroz vrijeme` održaće se 10. maja ove godine u Starom gradu, saopštili su iz Opštine Bar.

Događaj je nastao u okviru evropskog projekta FORTITUDE, a u ovogodišnjem – trećem izdanju, istovremeno se organizuje u sedam država, na 45 fortifikacijskih lokaliteta – saopštili su iz Opštine.

Kako su naveli, ovogodišnji program u Starom gradu Baru obuhvata niz aktivnosti koje će obogatiti kulturnu scenu grada i pružiti posjetiocima nezaboravno iskustvo.

“Program manifestacije obiluje raznovrsnim događajima za sve generacije. Počevši od likovne radionice za djecu u Umjetničkom ateljeu Dalias, preko kreativne radionice 3D modelovanja za najmlađe u Kreativnom habu predstavljene od strane Miloša Radovića, do svečanog otvaranja manifestacije ‘Noć tvrđava‘ s likovno-scenskom postavkom ‘MIT I OBLIK‘ dr Miluna Lutovca u Starom gradu, uz živu muziku rock grupe “Akademia” “, navode iz barske opštine.

Završetak večeri planiran je na Ljetnjoj sceni koncertom bosanskohercegovačke grupe ‘Divanhana‘, koja izvodi tradicionalnu muziku Balkana u jedinstvenim aranžmanima.

Prijave za učešće na Kreativnoj radionici 3D modelovanja za djecu se primaju putem emaila na adresu: [email protected] ili na broj telefona: +382 69 440 091.

“Ova manifestacija će pružiti nezaboravno iskustvo svim posjetiocima, pa stoga pozivamo sve zainteresovane da se pridruže u ovoj jedinstvenoj proslavi kulture i umjetnosti”, saopštili su iz Opštine Bar.

Više informacija možete pronaći na linku: https://bar.me/novosti/program-noc-tvrdava/​

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: OPSTINA BAR

Ostavite komentar

Komentari (0)