Adžić: 150 pripadnika VCG pripravno za brzo reagovanje u ugroženim područjima

Vojska Crne Gore je u cilju izvršenja zadataka iz svoje treće misije, a koji se tiču pomoći civilnim institucijama i građanima u slučaju potrebe, opredijelila određena sredstva i snage koje u svakom trenutku mogu biti zadejstvovane, kazao je ministar unutrašnjib poslova i koordinator rada Ministarstva odbrane, Filip Adžić.
Adžić: 150 pripadnika VCG pripravno za brzo reagovanje u ugroženim područjima

Foto: MUP

On je obišao opštine na sjeveru Crne Gore koje su pogođene jakim nevremenom i poplavama.

“Za pomoć civilnom stanovništvu pogođenom aktuelnim vremenskim nepogodama i poplavama, određeno je 150 pripadnika Vojske Crne Gore, sa sredstvima i opremom, medicinski tim, inžinjerijske mašine, kao i transportni helikopteri Bell 412 EPI i Bell 505. Snage su locirane u Danilovgradu, Nikšiću, Pljevljima Podgorici, Kolašinu i Baru. U slučaju pogoršanja vremenskih prilika i situacije na terenu, broj pripravnih pripadnika VCG se može i povećati”, naglasio je Adžić.

Pripadnici kako lokalnih tako i državnih službi čine sve da pomognu građanima i spriječe posljedice, poručio je ministar, zahvalivši se svima koji su svojim ogromnim naporima doprinijeli da se situacija značajno poboljša.

On je poručio i da građani poplavljenih područja mogu računati na pomoć Vlade u saniranju štete prouzrokovane nevremenom.

” Upravo ovakve situacije pokazuju koliko je važno konstantno ulaganje u sistem zaštite i spašavanja jer samo jačanjem kadrovskih i materijalnih kapaciteta možemo ponuditi pravovremen odgovor u cilju kako zaštite građana tako i materijalnih dobara”, kazao je Adžić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Adžić: Bez trajnih posljedica sajber napada, izbori da budu što prije

Kovač saopštio članove radnog tima za pregovore sa SPC: Ja, Sekulović, Đeka, Marić i Martinović

ADŽIĆ: Ako se nađe gas, bićemo značajan partner EU

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Hakovani emailovi Putinovog ideologa: Očekuje da se RS odvoji, Srbi su naše oruđe, Dodik je…

ČEKIĆ I CANOVIĆ ZA STANDARD: Situacija sa poplavama stabilnija, velike štete na infrastrukturi i imovini građana

VUKADINOVIĆ ZA STANDARD: Najmanje tri kandidata na predsjedničkim izborima, Đukanović i dalje ima najveću političku harizmu, DPS neće rizikovati sa drugim kandidatima

Mugoša: Dalje urušavanje pravnog sistema umjesto dogovora o sudijama Ustavnog suda