Ambasada Kine: Uspješno održana manifestacija Kineski dan u okviru Proljećnog pazara u Podgorici

Ambasada Narodne Republike Kine u Crnoj Gori saopštila je da je uspješno 22. maja održala manifestaciju pod nazivom ''Kineski dan'' u okviru Proljećnog pazara na Trgu nezavisnosti u glavnom gradu.
Ambasada Kine: Uspješno održana manifestacija Kineski dan u okviru Proljećnog pazara u Podgorici

Foto: Ambasada Kine

Na licu mjesta mogli su se, kako su naveli, čuti zvuci tradicionalnih kineskih pjesama, poput “Cvijeta jasmina”, “Trke konjima”, “Plesa zlatne zmije” itd, te je pažljivo postavljen i ukrašen štand sa hranom i suvenirima. Crnogorski građani su, ističu, posjetili manifestaciju u velikom broju i u lijepom raspoloženju.

“Svi posjetioci bili su puni riječi hvale za specijalnu kinesku hranu koju je ambasada ovim povodom posebno aranžirala. Nakon što su pažljivo saslušali predstavljanje našeg osoblja o kineskoj kulturi i tradiciji, aktivno su komunicirali i sa Tviter nalogom naše ambasade. Iskreno su bili srećni što su dobili prelijepe poklone sa kineskim karakteristikama, kao što su plišane pande, svilene tkanine, setovi za čaj i lepeze. Vesela i prijateljska atmosfera prožimala se onlajn i oflajn, a bogata tradicionalna kineska kultura dodatno je zbližila narode Kine i Crne Gore”, saopšteno je iz kineske ambasade.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Dan zaljubljenih i običaji širom svijeta

Vuković na otvaranja Podgoričkog proljećnog pazara: Mjesto dobrog druženja i energije

Ambasador Kine zahvalio podgoričkom Domu zdravlja na vakcinaciji kineskih državljana

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

PEN centar pisao Đukanoviću, Abazoviću i Vlaović: Ideolozi velikosrpstva pokušavaju izvršiti smrtnu presudu nad crnogorskom nacijom!

(FOTO, VIDEO) Bivša Miss Slovenije u Crnoj Gori: Znali smo za predivnu obalu ali nijesmo znali da je sjever Crne Gore tako magičan

Uhapšen mladić: Vozio 200 km/h na magistralnom putu Podgorica – Bar

Sramota u Rožajama: Navijači Ibra napali fudbalere Nikšića poslije bakljade