test

AŽ DPS Podgorica: Pridružujemo se osudi smanjenja kazne silovatelju maloljetnog lica u produženom trajanju

Standard

16/05/2024

12:49

Alijansa žena Demokratske partije socijalista (AŽ DPS) Podgorice pridružila se osudi smanjenja kazne silovatelju sa 15 na osam godina za silovanje maloljetne djevojčice u produženom trajanju.

„Očigledno da u ovoj državi mnoge stvari nijesu u redu i da u kaznenoj politici Crne Gore nešto nije kako treba“, istakle su članice AŽ DPS Podgorica. 

Porazno je, međutim, kažu, što nešto nije kako treba ni sa crnogorskim društvom, te su, kako su navele, evidentni porast agresije i odsustvo empatije, nažalost, i među licima koja bi trebalo da budu posebno senzibilisani za ovakve situacije. 

„Pitamo predstavnike sudstva u Crnoj Gori da li znaju ko je u ovom slučaju žrtva i treba li da odćutimo na ovakav odnos, koji šalje lošu poruku cijelom društvu? Pitamo ih da li su svjesni da su ovakvim postupkom po drugi put maloljetnu osobu učinili žrtvom? Pitamo ih da li bi isto postupili da je u pitanju njihov član familije“, navodi se u saopštenju AŽ DPS Podgorica.

Ova odluka, poručile su, treba da bude revidirana inače će ovo biti veliki poraz za sve nas! 

„Među nama su djevojčice, djevojke i žene koje su, nažalost, osuđene da žive u državi u kojoj sve insitucije sistema uporno ostaju nijeme na konstantne vapaje žrtava da se za ovakve monstruozne zločine počinitelji uistinu kazne“, zaključuje se u saopštenju AŽ DPS Podgorica.

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: DPS

Ostavite komentar

Komentari (0)