Burić zatražio provjeru da li je Osnovni tužilac napravio propust u slučaju Šejle Bakiju

V.d. Vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić zatražio je detaljan Izvještaj o postupanju Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici u slučaju Šejle Bakiju, kao i preduzimanje adekvatnih mjera ukoliko se utvrdi da je bilo propusta u postupanju ODT-a.
Burić zatražio provjeru da li je Osnovni tužilac napravio propust u slučaju Šejle Bakiju

Burić je takođe pozvao kako tužioce, tako i sve nadležne organe da problemu porodičnog nasilja pristupaju sa povećanim senzibilitetom.

“Svjestan tužne činjenice da se jedan mladi izgubljeni život ne može vratiti, kao čovjek izražavam najdublju žalost zbog događaja koji predstavlja ozbiljnu opomenu za čitavo društvo, kao profesionalac i v.d. Vrhovnog državnog tužioca pozivam, ne samo državne tužioce, već sve nadležne državne organe da problemu porodičnog nasilja pristupaju sa povećanim senzibilitetom. Da bi se utvrdilo postupanje tužilaštva od rukovoditeljke Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, koja je neposredno nadležna i za Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici, zatražio sam detaljan izvještaj o postupanju i preduzimanje adekvatnih mjera, ukoliko se utvrdi da je u postupanju Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici bilo propusta”, poručio je Burić.

Ovo reagovanje Burića došlo je nakon što su juče Uprava policije i portparol ODT Podgorica potvrdili da je tužilac Vukas Radonjić ocijenio da u prijavi koju je 26. avgusta Bakiju podnijela protiv Ilira Đokaja nema elemenata krivičnog djela, koje se goni po službenoj dužnosti. 

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Tužilačke organizacije negoduju povodom najavljenih izmjena tužilačkih zakona: Nastavlja se praksa kršenja Ustava i zakona

Zbog nedostatka novca tužilaštva bez bezbjednosne zaštite

Burić: Nećemo dozvoliti da država ode putem klerikalnog nacionalizma

VD VDT-a da se bira iz reda starješina organa ili državnih tužilaca u slučaju prestanka mandata

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Đilas: DF je poluga u rukama Vučića

Radonjić: Tužilac postupao pravilno i zakonito u slučaju Šejle Bakije

Đokaj nakon zločina imao logistiku, Institucije zakazale

UP o ubistvu u Tuzima: Đokaj poznat policiji zbog nasilja i droge