Đukanović: Islamska zajednica oduvijek je davala poseban doprinos našem razvoju

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom velikog praznika Ramazanskog bajrama, reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovjesti uz najbolje želje da, nakon mjeseca posta, odricanja i molitve, praznične dane provedu u dobrom zdravlju, porodičnoj sreći i blagostanju.
Đukanović: Islamska zajednica oduvijek je davala poseban doprinos našem razvoju

„Veliki praznik Ramazanskog Bajrama, proslava okončanja najvažnijeg i najsvetijeg mjeseca za muslimane širom svijeta, jednog od pet duhovnih stubova islama, podstiče na obnovu, nove početke, snaženje duhovne discipline i odgovornosti u suočavanju s vlastitim odlukama”, navodi Đukanović.

Prema njegovim riječima, svevremene poruke ovih svetih dana podsjećaju nas da su istina, dobrota, solidarnost i ljubav prema bližnjima ne samo najvažnija vjerska, nego i univerzalna svjetovna načela.

Ona nas, dodap je Đukanović, nadahnjuju ostvarenju daljeg napretka i blagostanja crnogorskog društva zasnovanog na zajedništvu i demokratskom suživotu, očuvanju dostojanstva svakog čovjeka i poštovanju zakona.

“Društvo smo koje vjekovima baštini bogatstvo različitih vjera i nacija kao svoje veliko istorijsko i civilizacijsko dostignuće. Iz takvog društva, u kome su sve identitetske osobenosti naših građana jednako tretirane, uvažene i zaštićene kao najpouzdaniji garant njegovog očuvanja, iznikla je savremena crnogorska država”, ističe se u čestitki Đukanovića.

Islamska zajednica kao neodvojivi dio našeg istorijskog trajanja oduvijek je davala poseban doprinos našem ukupnom razvoju. To čini i danas kroz brigu o dobru čovjeka i dobru Crne Gore kao istinski građanske države.

“Uvjeren sam da ćemo zajedno nastaviti da i nadalje istrajno svojim pregnućima doprinosimo napretku naše Crne Gore i afirmaciji najviših civilizacijskih vrijednosti koje dijelimo. Neka nam Bajramski dani i danas kada svi osjećamo nevjericu i užas nad strašnim zločinima u Ukrajini budu podstrek da se ne predamo zlu i nasilju, da prevaziđemo sukobe i ogorčenost, sebičnost zamijenimo velikodušnošću, pesimizam nadom, bespomoćnost nadvladamo solidarnošću, svjesni velike istine da: “Nije vjernik onaj od čijeg zla strahuje njegov susjed””, zaključuje se u čestitki.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Đukanović: Manjinska vlada nije najbolje rješenje, ali ćemo je podržati

Đukanović: Ideja velikosrpskog nacionalizma nije sahranjena, realno je očekivati promjenu Vlade (VIDEO)

Đukanović: Nema ni minimalnog pomaka u evroatlantskoj agendi Crne Gore

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Vučić o Kosovu: Nije dobro, sve ide prema tome da ih priznamo

UP NE ODGOVARA: Zašto je Petar Knežević na Cetinju nosio čin koji mu ne pripada?

Odbijanjem da formalno preda dužnost premijeru Abazoviću Krivokapić pokazao nedostatak demokratskog kapaciteta

Finski general analizirao ruske snage: Problemi sa opremom, kompetentnošću i motivacijom