Euromost: Obale Lima u Bijelom Polju pretvorene u gradsku deponiju

Obale Lima u Bijelom Polju pretvorene u gradsku deponiju, saopšteno je iz nevladine organizacije Euromost.
Euromost: Obale Lima u Bijelom Polju pretvorene u gradsku deponiju

Foto: NVO Euromost

Situacija je, kako su ocijenili, još gora nego prethodnih godina.

” Za trenutnu situaciju su najviše krive lokalne inspekcije, prije svega bjelopoljska Komunalna policija, kao i ekološka i inspekcija za vode, koje ništa ne preduzimaju da bi spriječili uništavanje ove rijeke, kao i deponovanje ogromnog otpada na njenim obalama”, naveli su iz Euromosta.

Otpad, kako dodaju, odlažu svi: Od građana, javnih lokalnih i državnih ustanova, do privatnih preduzetnika i proizvođača u tom gradu.

” Očigledno da će se Komunalne službe iz Priboja i Višegrada i ove godine morati spremiti kao i prethodnih godina da spašavaju šta se mora spašavati, jer će se prvom velikom kišom plutajući otpad iz Bijelog Polja naći u Prijepolje, Priboj i Višegrad”, rekli su iz Euromosta.

Prema podacima koje su dobili od Komunalne policije u Bijelom Polju u prethodne e tri godine nisu podnijeli ni jednu prekršajnu prijavu protiv počinioca.

” Kao da se ništa ne odlaže na obalama Lima. Pozivamo Upravu za inspekcijske poslove, bjelopoljsku Komunalnu policiju i sve nadležne organe da konačno počnu raditi svoj posao i preduzmu mjere prema svima koji uništavaju ovu rijeku”, poručili su iz Euromosta.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Euromost: Opštinske inspekcije poslednje tri godine nisu preduzele ništa povodom nelegalnog odlaganja otpada na obalama Lima

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Briše se obaveznost raspisivanja tendera, isključuju se privatnici iz komunalnih poslova

Varhelji: Sljedeća prekretnica ispunjavanje privremenih mjerila za vladavinu prava

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Ovo su osnovne, ali ključne razlike između uređaja koji zagrijavaju duvan i elektronskih cigareta

Jakič poručio Marović: Poznavajući napore Đukanovića za članstvo CG u EU ne treba se bojati “ponora”

Nikolić: Ukoliko manjinska vlada bude formirana, DPS će voditi računa da njena stabilnost zavisi od uspjeha proevropskih reformi

OBEZBIJEĐENA POST KOVID REHABILITACIJA, DR DELIĆ za Standard: Pacijenti koji su se liječili na intenzivnoj njezi u riziku da dožive dugoročna oštećenja