Kovačević: Počela adaptacija i modernizacija semafora

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević potpisao je ugovor o izvođenju radova na adaptaciji i modernizaciji semafora. Predmet ugovora je adaptacija i modernizacija semafora na raskrsnici u Ulici Serdara Šćepana (raskrsnica kod Markove samoposluge) i na raskrsnici u ulicama II dalmatinske i Baja Pivljanina. Rok za završetak radova je 120 kalendarskih dana, a ukupna vrijednost radova iznosi 25.385 evra. U okviru modernizacije i adaptacije predmetnih raskrsnica predviđeno je i postavljanje zvučnih signalizatora za osobe sa djelimično i potpuno oštećenim vidom.
Kovačević: Počela adaptacija i modernizacija semafora

Iz opštine ističu da je ”nova lokalna samouprava, nakon što se upoznala sa poražavajućim stanjem u opštini Nikšić, kada su uslovi života osoba sa invaliditetom u pitanju, preduzela niz mjera i aktivnosti za njihovo lakše uključivanje u život lokalne zajednice. U zgradi opštine Nikšić, na prizemlju i prilazu Opštini, postavljene su taktilne staze vodilje, naljepnice na Brajevom pismu na vratima svih kancelarija i sala u Opštini, a ugrađeni su i zvučni signalizatori na tri raskrsnice u gradu (u Ulici Nika Miljanića i NJegoševoj ulici, Ulici Nikole Tesle i Serdara Šćepana kao i na Bulevaru Vuka Karadžića i u Ulici Danila Bojovića)”.

”U periodu koji predstoji nova lokalna vlast će nastaviti sa aktivnostima u cilju poboljšanja uslova života za osobe sa invaliditetom u našem gradu, predano radeći na tome da bude na usluzi svim građanima pod jednakim uslovima”, zaključuje se u saopštenju.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

FOTO PRIČA: Inauguracija Jakova Milatovića za predsjednika Crne Gore

Pokret “La casa de papel” predala listu: Najavili kampanju kakvu Crn...

(UŽIVO)Abazović: Crna Gora će vječno biti nepobjediva, fokusirajmo se na pomiren...

Nova vlast na Žabljaku promijenila način ukrašavanja grada za Dan nezavisnosti