Kovačević: Počela adaptacija i modernizacija semafora

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević potpisao je ugovor o izvođenju radova na adaptaciji i modernizaciji semafora. Predmet ugovora je adaptacija i modernizacija semafora na raskrsnici u Ulici Serdara Šćepana (raskrsnica kod Markove samoposluge) i na raskrsnici u ulicama II dalmatinske i Baja Pivljanina. Rok za završetak radova je 120 kalendarskih dana, a ukupna vrijednost radova iznosi 25.385 evra. U okviru modernizacije i adaptacije predmetnih raskrsnica predviđeno je i postavljanje zvučnih signalizatora za osobe sa djelimično i potpuno oštećenim vidom.
Kovačević: Počela adaptacija i modernizacija semafora

Iz opštine ističu da je ”nova lokalna samouprava, nakon što se upoznala sa poražavajućim stanjem u opštini Nikšić, kada su uslovi života osoba sa invaliditetom u pitanju, preduzela niz mjera i aktivnosti za njihovo lakše uključivanje u život lokalne zajednice. U zgradi opštine Nikšić, na prizemlju i prilazu Opštini, postavljene su taktilne staze vodilje, naljepnice na Brajevom pismu na vratima svih kancelarija i sala u Opštini, a ugrađeni su i zvučni signalizatori na tri raskrsnice u gradu (u Ulici Nika Miljanića i NJegoševoj ulici, Ulici Nikole Tesle i Serdara Šćepana kao i na Bulevaru Vuka Karadžića i u Ulici Danila Bojovića)”.

”U periodu koji predstoji nova lokalna vlast će nastaviti sa aktivnostima u cilju poboljšanja uslova života za osobe sa invaliditetom u našem gradu, predano radeći na tome da bude na usluzi svim građanima pod jednakim uslovima”, zaključuje se u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

POD SVJETLIMA PODGORICE: Grad 80 odsto osvijetljen savremenom LED rasvjetom, Komunalne usluge fokus stavljaju na ruralna područja

Folić: Država poslodavcima isplatila više od 28.7 miliona eura subvencija za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

CGO: Međunarodni dan OSI u Crnoj Gori bez poboljšanja njihovog položaja

Prava Crna Gora podnijela set izmjena zakona za poboljšanje položaja OSI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

(UŽIVO) Abazović: Ako glavna sezona ne podbaci, možemo proći bez većih posljedica za vrijeme krize, od 1. septembra 36 odsto veće penzije

Ovako glumac Milan Marić najbrže skida težinu

Krivični zakonik ne poznaje nedozvoljenu trgovinu oružjem

Spajić i Milatović predstavili pokret ‘Evropa sad’, izlaze na lokalne izbore