Izvor: Portal analitika

Krivokapić: Unutrašnja kontrola da kazni odgovorne zbog prekoračenja sile na Cetinju

Počasni predsjednik Socijaldemokratske partije i bivši predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, u iskazu koji je dao u policiji, povodom dešavanja na Cetinju 5. septembra, poručio je da policija treba hitno da sprovede postupak unutrašnje kontrole i kazni počinioce zbog prekomjerne upotrebe sile.
Krivokapić: Unutrašnja kontrola da kazni odgovorne zbog prekoračenja sile na Cetinju

Ranko Krivokapić

“Smatram da policija, umjesto što se bavi ponašanjem i prijavama građana, i time pravi viktimizaciju žrtava, trebala je hitno da sprovede postupak unutrašnje kontrole i kazni počinioce ovakvih djela, čime bi povećala autoritet i ugled policije, a samim tim u buduće u ovakvim akcijama uz povjerenje građana smanjila mogućnost upotrebe hemijskih i drugih sredstava, a time obavila svoju osnovnu funkciju čuvanje reda i mira”, piše u iskazu Ranka Krivokapića.

On je dao iskaz u kotorskom Centru bezbjednosti zbog navodnog “nepostupanja po naređenju”, u vezi sa dešavanjima na Cetinju petog septembra.

“Pridružujem se krivičnom gonjenju protiv lica za koje se utvrdi da je odgovorno za tjelesne povrede koje smo tom prilikom zadobili, i to ne zbog mene, već zbog one mladosti koja je tamo bila u većoj opasnosti nego ja, oni nemaju jasnu zaštitu koju ja imam i ovo je samo doprinos da javno stamen u njihovu odbranu. Ne postavljam imovinsko pravni zahtjev, biće dovoljno da se ostvari pravda”, poručio je Krivokapić.

Izjavu Krivokapića na Tviteru je podijelio aktvista za ljudska prava i bivši predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Aleksandar Saša Zeković uz ocjenu da se sprovodi politički pritisak kako bi se prikrila prekomjerna upotreba sile tokom ustoličenja Joanikija.

“Iz iskaza Ranka Krivokapića, počasnog predśednika SDP-a, koji je juče dao ODT na Cetinju u svojstvu oštećenog svjedoka povodom neprofesionalnog postupanja starješine Policije Crne Gore, prema njemu. Sprovodi se politički pritisak na građane kako bi se opravdala prekomjerna upotreba sile”, napisao je Zeković.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Zeković: Selektivan pristup policije; Ne iznenađuju prijetnje Krivokapića

Zeković: Niko ne spominje odgovornost Krivokapića zbog odluka zasnovanih na lažima

Cetinje zatrovano, dvogodišnji dječak dok se igrao na trgu dobio alergijske reakcije

Zeković: Pozivi na informativni razgovor mogu biti manipulacija

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Kovačević tokom intoniranja crnogorske himne prislonio tri prsta na srce (FOTO)

Tužilaštvo naložilo policiji da operativnim provjerama utvrde ima li naoružanih ljudi u Manastiru

Suzbijanje naroda i druge priče

Krivokapić: Unutrašnja kontrola da kazni odgovorne zbog prekoračenja sile na Cetinju