LGBT Forum Progres: Pozivamo nadležne da reaguju i zaštite novinare

''Novinar Javnog servisa, Zoran Leković, je tokom jučerašnjeg dana bio izložen raznim uvredama, provokacijama i online nasilju na društvenim mrežama zbog iskazivanja mišljenja. Nasilje na društvenim mrežama koje se manifestuje u vidu uvreda, prijetnji, iznošenja ličnih i porodičnih prilika i klevete je poslednjih godina učestalo kao i samo nasilje nad novinarima. Ovakav vid javnog pritiska na novinare samo podstiče nasilje u realnom svijetu, a neprocesuiranjem lica koja se služe uvredama, klevetom i drskim ponašanjem se odobravaju takvi postupci'', navode iz LGBT Forum Progresa.
LGBT Forum Progres: Pozivamo nadležne da reaguju i zaštite novinare

Zoran Leković,
Foto: Facebook

Podsjećaju da je u 2020. zabilježeno 25 napada u na novinare i medije, što predstavlja rast od 47% na godišnjem nivou. Policiji je prijavljeno 20 slučajeva. Sudski epilog je dobilo 10, a u četiri slučaja su donijete osuđujuće presude.

”Pozivamo nadležne da reaguju i zaštite novinare i time zaštite Ustavno pravo na slobodu govora, te jasno povuku liniju između dozvoljenog i kažnjivog ponašanja na društvenim mrežama”, zaključuje se u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Uprkos dobroj namjeri dosta razloga za brigu

OŠTRE OSUDE ZBOG NAPADA NA EKIPU GRADSKE TV: Mediji moraju biti slobodni, država je dužna da im obezbijedi uslove za rad

Kad vlast zažmuri, novinari ispaštaju

Šta piše u nacrtu posljednje verzije Temeljnog ugovora

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

(UŽIVO) Abazović: Ako glavna sezona ne podbaci, možemo proći bez većih posljedica za vrijeme krize, od 1. septembra 36 odsto veće penzije

Ovako glumac Milan Marić najbrže skida težinu

Krivični zakonik ne poznaje nedozvoljenu trgovinu oružjem

Spajić i Milatović predstavili pokret ‘Evropa sad’, izlaze na lokalne izbore