Marković: Nijesam oteo ćerku, iza svega stoji moja tašta koja me ne podnosi zbog moje vjere

Slovenački državljanin Halid Marković, sa prebivalištem u Baru, ističe da nije oteo kćerku u Italiji, već da ju je regularno, uz znanje nevjenčane supruge vratio u Crnu Goru.
Marković: Nijesam oteo ćerku, iza svega stoji moja tašta koja me ne podnosi zbog moje vjere

Italijanski mediji su objavili da je 27. jula šestomjesečna djevojčica oteta, kada je njen otac došao da je vodi na lokalni bazen i nakon toga je nije vratio majci.

Marković u obraćanju medijima navodi da je njegova nevjenčana supruga 16.06.2022 godine otela kćerku od njega i bez njegove dozvole je odvela u Italiju.

“To je učinila pod pritiskom i instrukcijama svoje majke, koja je insistirala da se njena kćerka, zet i unuka presele kod nje u Italiju, na šta H.M nije pristao, jer u Crnoj Gori ima uspješan posao, stan,  nema egzistencijalnih problema, koji bi za njega i njegovu porodicu seljenjem u Italiju bili izvjesni. Marković je o tome obavijestio istog dana crnogorsku policiju, a oni nadležno tužilaštvo u Baru, tražeći pomoć od istih da mu pomognu da vrati kćerku”, navodi se u obraćanju.

Kako brze reakcije nadležnih crnogorskih organa nije bilo on je uspostavio kontakt sa majkom djeteta u cilju da nastave svoju porodičnu zajednicu i pošao u Italiju, u kojoj je bio punih 16 dana.

“Prije odlaska u Italiju nevjenčana supruga ga je obavijestila  da je izgubila lična dokumenta kćerke, zbog čega je on u Sloveniji čiji je državljanin, uz uredno punomoćje majke djeteta izvadio nova regularna dokumenta od nadležnih državnih organa.  Kćerku jeste uzeo od majke iz Italije, ali uz prethodni dogovor sa nevenčanom suprugom koja mu je dala taj predlog kao način da se oslobodi uticaja njene majke, koja je planirala da odvoji kćerku od zeta jer od početka nije odobravala vezu svoje kćerke sa ocem djetete,  jer su različitih vjera”, ističe se u saoptenju.

Otac je sa djetetom prešao regularno sve granične prelaze sa urednim putnim ispravama, što je tražio da Uprava policije Crne Gore službenim putem provjeri, jer se sam javio Upravi policije.

Ističe se da su roditelji djeteta živjeli u vrlo skladnim porodičnim odnosima sa puno ljubavi i razumjevanja, tako da su netačni bilo kakvi navodi o nasilju u porodici, što je otac djeteta tražio da Uprava policije službenim putem  provjeri kod nadležnih organa  Crne Gore i Italije, gjde ga njegova nevjenčana supruga nikada nije prijavila, jer su živjeli tri godine uz puno ljubavi i porodične harmonije.

Otac djeteta moli medije  da sve njegove navode i sami provjere, jer se mogu obratiti službeno i nadležnim organima Slovenije gdje je regularno izvadio dokumenta za kćerku kao i graničnim prelazima od Italije do Crne Gore gdje je uredno prošao sve granice. Na taj način će mediji pomoći da se objektivno informiše javnost i zaštite njegova prava od dezinformacija koje medijski plasira njegova tašta koja vrši pristisak na svoju kćerku, a njegovu suprugu da na taj način prekine porodičnu zajednicu njega i njene kćerke iz razloga religijske netrpeljivosti prema zetu.

Otac djeteta moli medije da pomognu objektivnim izvještavanjem da njegova porodica uspije da pobijedi iskrenom ljubavlju predrasude, vjerske balkanske netrpeljivosti, čime će ostati na okupu, na radost i zadovoljstvo njih kao roditelja, njihove maloljentne kćerke i svih dobrih ljudi koji dijele opštepihvaćene civilizacijske vrijednosti.      

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Gegaj za Standard: Knjiga i fudbal za njega su bili sve – humanista, stipendista Titovog fonda, igrao za FK Dečić

POSTIZBORNI NAPAD NA BOŠNJAKE U PLJEVLJIMA, Savjet ocijenio: Policija da ne balansira i izjednačava žrtvu sa nasilnicima, nijesu svi napadači obuhvaćeni postupkom

Italijanska policija traga za Crnogoracem koji je “oteo” ćerku i poveo u Crnu Goru

Radunović sakrio da ima firmu u Beču

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Malo o KONJAKU: Šta znači VS, VSOP, XO i zašto se pije iz okruglih čaša?

Abazović se opet okomio na medije koji nijesu pod njegovom kontrolom: Kampanja protiv mene za IQ koji je jako nizak

Milatović: Da razmislite o ko-autorstvu jedan sa drugim? Vuković: Misliš na koautorstvo kao tvoje i njegovo na Belvederu na današnji dan prošle godine?

Napad na novinare Gradske TV: Sveštenik udario u kameru snimatelja