Mihailo: Napravićemo crkve u svakom gradu, otvorene za svaku dušu – bila ona hrišćanska ili ne

''Ko god dođe dobrodošao je'', poručio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo u susret današnjem okupljanju crnogorske dijaspore na Cetinju.
Mihailo: Napravićemo crkve u svakom gradu, otvorene za svaku dušu – bila ona hrišćanska ili ne

foto Pobjeda

Svečanost, na kojoj se očekuje dolazak više od 400 zvanica iz cijeloga svijeta, jedan je od događaja koje Crnogorska crkva organizuje ove godine, povodom obilježavanja tri decenije od obnove CPC.

Kako je za Portal Analitika rekao mitropolit Mihailo, među zvanicama nijesu samo pravoslavni hrišćani već pripadnici crnogorske dijaspore svih konfesija.

„U dijaspori nijesu samo Crnogorci nego ima i drugih nacionalnosti. Ima i Amerikanaca i Rusa koji žele da pomognu CPC“, istakao je Mihailo. 

Napominje da je dijaspora uvijek pomagala Crnogorsku crkvu.

„Vjerujem da će to sada biti dovoljno da možemo ići naprijed i da formiramo stabilnu crkvu kakva je bila uvijek dok je stvarala državu Crnu Goru“, naglasio je Mihailo. 

Podsjeća da su zahtjevi CPC za dodjelu lokacija za izgradnju crkava prema državi i lokalnim vlastima uvijek potiskivani.

„Dobićemo lokaciju ne samo u Podgorici, nego ćemo napraviti u svakom gradu sabornu crkvu. Neće to biti velegrađevine već pristojne crkve đe će se ljudi pristojno bogu moliti. Otvorena za svaku hrišćansku i nehrišćansku dušu“, poručio je Mihailo.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Šta je sa vezama u Crnoj Gori?

Vuković: Sramni čin Asanovića, odbornici sa liste “Svi za naš grad” ...

Po nalogu SDT: Uhapšeni šef uniformisane policije Darko Knežević i komandir u OB...

Slupali tri vozila Elektroprivrede