Miljanić – Grubišić: Napredak u realizacija antikorupcijskih mjera može biti prepoznat već u jesenjem izvještaju EK

Ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori NJ. E. Veselko Grubišić podržao je antikorupcijske inicijative koje realizuje 43. Vlada Crne Gore i ocijenio da u tim projektima od velike koristi mogu biti hrvatska iskustva, konkretno njena Strategija za borbu protiv korupcije od 2021. do 2030. godine, saopšteno je iz Kabineta Ministra bez portfelja Zorana Miljanića.
Miljanić – Grubišić: Napredak u realizacija antikorupcijskih mjera može biti prepoznat već u jesenjem izvještaju EK

Miljanić u razgovoru sa Grubišićem; Foto Vlada CG


Kako se navodi u saopštenju, Grubišić je kazao da je Republika Hrvatska pouzdan partner Crnoj Gori kada je riječ o strategijskim projektima kao što su članstvo u NATO i ulazak u Evropsku uniju.

“Želimo da sa Crnom Gorom dugoročno gradimo kvalitetne dobrosusjedske odnose”, kazao je, pored ostalog, Grubišić.

Govoreći od priprema za izradu Nacionalne strategije ža borbu protiv korupćije, ministar Miljanić je naglasio da je riječ o prvom dokumentu takve vrste u Crnoj Gori, te da je s obzirom na to da je korupcija ukorijenjena na svim nivoima i u gotovo svim sferama društva, namjera Vlade Crne Gore da joj se suprostavi kvalitetnim institućionalnim okvirom sa tačno definisanim zadacima ca sve institucije koje su zadužene ža borbu protiv korupcije.

Miljanić je naglasio i da će uskoro biti konstituisan Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije u koji će pored predstavnika institucija izvršne vlasti ući i predstavnici pravosuđa, tužilaštava, privrede i relevantnih asocijacija civilnog sektora.

Zajednički je ocijenjeno da napredak u realizacija antikorupcijskih mjera može biti prepoznat već u jesenjem izvještaju Evropske komisije.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

IZVJEŠTAJ ZA 2021. GODINU: Povećan broj prijavljenih za visoku korupciju, 10.742 krivične prijave, SDT optužilo 153 lica

Grubišić: Kulturna baština, pomorske vještine i znanja Hrvata na ponos i Crnoj Gori

ABAZOVIĆ o Belvederu: Neodgovorni pojedinci željeli da se zapali Crna Gora, nije im uspjelo; Temeljni ugovoru sa SPC će biti javan

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Ubicu s bijelim kačketom traže i inostrane policije

Opljačkana sestra Nataše Bekvalac: Ako neko prepozna ovog ‘profi šmekera’, neka javi VIDEO

U Beogradu uhapšen Nemanja Miljković: Osumnjičen za pljačku u Nikšiću, u kojoj je ubijen Ljubiša Mrdak

FOTO: Najljepša voditeljka uživa na ljetovanju, je li vam poznato OVO MJESTO?