Miljanić – Grubišić: Napredak u realizacija antikorupcijskih mjera može biti prepoznat već u jesenjem izvještaju EK

Ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori NJ. E. Veselko Grubišić podržao je antikorupcijske inicijative koje realizuje 43. Vlada Crne Gore i ocijenio da u tim projektima od velike koristi mogu biti hrvatska iskustva, konkretno njena Strategija za borbu protiv korupcije od 2021. do 2030. godine, saopšteno je iz Kabineta Ministra bez portfelja Zorana Miljanića.
Miljanić – Grubišić: Napredak u realizacija antikorupcijskih mjera može biti prepoznat već u jesenjem izvještaju EK

Miljanić u razgovoru sa Grubišićem; Foto Vlada CG


Kako se navodi u saopštenju, Grubišić je kazao da je Republika Hrvatska pouzdan partner Crnoj Gori kada je riječ o strategijskim projektima kao što su članstvo u NATO i ulazak u Evropsku uniju.

“Želimo da sa Crnom Gorom dugoročno gradimo kvalitetne dobrosusjedske odnose”, kazao je, pored ostalog, Grubišić.

Govoreći od priprema za izradu Nacionalne strategije ža borbu protiv korupćije, ministar Miljanić je naglasio da je riječ o prvom dokumentu takve vrste u Crnoj Gori, te da je s obzirom na to da je korupcija ukorijenjena na svim nivoima i u gotovo svim sferama društva, namjera Vlade Crne Gore da joj se suprostavi kvalitetnim institućionalnim okvirom sa tačno definisanim zadacima ca sve institucije koje su zadužene ža borbu protiv korupcije.

Miljanić je naglasio i da će uskoro biti konstituisan Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije u koji će pored predstavnika institucija izvršne vlasti ući i predstavnici pravosuđa, tužilaštava, privrede i relevantnih asocijacija civilnog sektora.

Zajednički je ocijenjeno da napredak u realizacija antikorupcijskih mjera može biti prepoznat već u jesenjem izvještaju Evropske komisije.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

KABINET PREDSJEDNIKA CG: Sa Đukanovićem otišli i savjetnici, Milatović traži sar...

Asanović poručio Injac: Pet mjeseci smo čekali da dođete na vlast, onda nam zaka...

Buduća predsjednica Savjeta Biblioteke kucala tikete, a direktor se poziva na li...

Država bi se teško odrekla dobiti od 60 miliona eura