test

Na Slovenskoj plaži i na Solilima zabranjeno kupanje zbog lošeg kvaliteta vode

Standard

10/07/2024

16:00

Na Slovenskoj plaži 03 u Budvi i na Solilima 01 u Tivtu je loša voda za kupanje, saopšteno je iz Morskog dobra. Kako su saopštili iz Morskog dobra, na ovim kupalištima je istaknuta crvena zastavica, kao simbol zabrane kupanja.

“Podaci o realizovanim ispitivanjima dostavljeni su i Republičkom inspektoru za vode koji će u daljem postupanju preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Institut za biologiju mora nastavlja uzimanje uzoraka morske vode sa ove lokacije, a o dobijenim rezultatima ćemo naknadno obavijestiti javnost”, navodi se u saopštenju. 

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 114 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo pokazali su da je na 80,6 odsto lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 13,2 odsto lokacija dobrog, na 4,4 odsto zadovoljavajućeg, dok je na 1,8 odsto lokacija voda bila lošeg kvaliteta.

U opštini Ulcinj, od ukupno 18 lokacija na kojima se realizuje Program praćenja sanitarnog kvaliteta, morska voda je bila odličnog kvaliteta na njih 16, dobrog na jednoj, dok je na jednoj lokaciji voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

Analize su pokazale da je morska voda bila odličnog kvaliteta na 14 lokacija u opštini Bar, dok je na jednoj lokaciji u ovoj opštini voda bila dobrog kvaliteta.

U opštini Budva, kvalitet morske vode je na 29 lokacija bio odličan, dobar na 2 lokacije, zadovoljavajući takođe na dvije lokacije, dok je na jednoj lokaciji voda bila lošeg kvaliteta.

U Bokokotorskom zalivu, u opštini Tivat, od ukupno 10 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta na njih šest, na tri lokaciji ona je bila dobrog kvaliteta, dok je jednoj lokaciji kvalitet vode za kupanje bio loš.

Analize su pokazale da je u Kotoru na 11 lokacija voda bila odličnog, na dvije lokacije dobrog, a na preostale dvije zadovoljavajućeg kvaliteta.

U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 22 lokacije, od čega je na njih 16 ona bila odličnog, a na šest dobrog kvaliteta.

Izvor (naslovna fotografija):

Pixabay

Ostavite komentar

Komentari (0)