Novaković Đurović: Želim da sljedeći Dan nezavisnosti čekamo u ekološki uređenijoj državi

Novaković Đurović: Želim da sljedeći Dan nezavisnosti čekamo u ekološki uređenijoj državi

Želim svim građankama i građanima Crne Gore da čestitam Dan nezavisnosti i izrazim želju da ćemo sljedeći praznik čekati u ekološki uređenijoj državi, poručila je ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, povodom obilježavanja 21. maja Dana nezavisnosti Crne Gore, organizovalo je akciju čišćenja u blizini Stočne pijace na Ćemovskom polju, saopšteno je iz tog vladinog resora.

Akciji su se, kako se navodi, pored ministarke Novaković Đurović i kolektiva Ministarstva, priključili i predstavnici preduzeća “Čistoća” d.o.o. Podgorica, koji su za učesnike akcije obezbijedili kese za otpad i rukavice.

“Naša obaveza i odgovornost je da doprinesemo ekološki uređenijoj državi, da štitimo naša područja, naša prirodna bogatstva, da istovremeno obezbijedimo razvoj i da zaista naša ekološka država bude naša velika prednost i naš brend”, dodala je Novaković Đurović.

Ona je dodala da su današnjom akcijom željeli da pokažu “da svi možemo da uradimo po nešto za našu okolinu i za našu državu, a posebno je zahvalila predstavnicima “Čistoće” na predusretljivosti i saradnji. Kako je najavila, ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje će nastupiti u narednom periodu gdje god to bude neophodno, jer je problem sa otpadom sveprisutan u našoj zemlji.

Novaković Đurović je posebno naglasila da, pored aktivnosti na terenu, Ministarstvo intezivno radi i na stvaranju dobrog zakonskog i institucijalnog okvira u oblasti upravljanja otpadom i najavila da očekuje ubrzo i finalnu fazu izrade Zakona o upravljanju otpadom, koji će biti usklađen sa evropskim standardima.

U saopštenju navode da je u akciji je sakupljeno 50 džakova otpada.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Građani nezainteresovani za legalizaciju, čekaju se novi zakoni

Mitrović stopirao usvajanje planskih dokumenata i blokirao postupak legalizacije

Novaković-Đurović: Učešće SNP-a u manjinskoj vladi važno za pomirenje

Mitrović o projektu “Solari 3000+ i 500+”: Manji računi za struju i smanjenje emisije CO2

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Sudija Stanković podnio ostavku

PUNE RUKE “POSLA” ZA ODLAZEĆI MENADŽMENT CEDIS-a: Zapošljavaju za stalno partijske aktiviste i dijele stambene kredite

Katnić odgovorio Radunoviću: Nema sile koja će me zaplašiti!

Milanović novi rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici