Ombudsman: Joković da uputi javno izvinjenje

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore najoštrije osuđuje diskriminatorne i stigmatizujuće stavove potpredsjednika Vlade, koje su uvrijedile i povrijedile veliki broj građanki i građana Crne Gore, saopšteno je iz Insitucije zaštitnika ljudskih prava i sloboda.
Ombudsman: Joković da uputi javno izvinjenje

“Podsjećamo da domaći i međunarodni propisi i standardi zabranjuju da lična svojstva, kao što su porodični i bračni status, budu eliminatorni uslov, ograničavajuči faktor i osnov diskriminacije za obavljanje javnih funkcija, zapošljavanje i ostvarivanje drugih prava.

Apsolutno je neprihvatljivo javno preispitivanje porodičnog statusa, kao najintimnijeg ljudskog pitanja, slobode, prava, ali i mogućnosti, a posebno kada dolazi od nosilaca najvećih državnih funkcija i javnih funkcionera generalno- koji imaju veću odgovornost za izgovorenu riječ i uticaj na javno mnjenje.

Ohrabruje brojnost reakcija, ukazivanja i pojašnjenja zašto se kao drušvo moramo suprostaviti ovakvim stereotipima i predrasudama, a najmanje što očekujemo od gospodina Jokovića je da uputi javno izvinjenje”, navode u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Javno privatno partnerstvo šansa za valorizaciju potencijala Crne Gore

Udruženje tužilaca: Stvoren ambijent da je opravdano postojeće tužioce ne samo razriješiti, prinudno penzionisati i krivično procesuirati, već i fizički eliminisati

Pala Vlada Dritana Abazovića

Volker: Vrijeme je da Crna Gora učini sve da se pripremi za članstvo u EU, nova Vlada da iskoristi jedinstvenu šansu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

BALOTA ZA STANDARD: Biće još jačih sajber napada, a ako neko misli da će stručnjaci za borbu u hibridnom ratu raditi za prosječnu platu, onda se grdno vara

STANDARD SAZNAJE: ANB nema saznanja da je ugrožena bezbjednost Rada Miloševića

Pogledajte šemu sajber napada sa “ruskim pečatom” u Crnoj Gori koju je objavio DFC

Spasojević imenovan za načelnika Istražnog zatvora u Spužu, Bauković otišao u penziju