Pantić: Cetinjski manastir čuva policija i sramim se, više nego onog dana kada je Džajić uručio dres ratnom zločincu

Knjiga Milojka Pantića ''Nebo se otvorilo'' promovisana je sinoć u JU Narodna biblioteka Njegoš na Cetinju.
Pantić: Cetinjski manastir čuva policija i sramim se, više nego onog dana kada je Džajić uručio dres ratnom zločincu

CG News

Uzrečica ,,Nebo se otvorilo” koju je čuveni sportski novinar Milojko Pantić izgovorio prilikom prenosa utakmice finala Kupa šampiona Crvena Zvezda – Bajern, devedesetih godina prošlog vijeka, postala je naslov knjige koju je ovaj legendarni komentator napisao o svom životu u bivšoj Jugoslaviji i svim onim državama koje su nastale poslije njenog raspada.

Pantić kaže da je knjigu posvetio svom unuku i mladim generacijama. 

“Knjiga sadrži sve periode moje karijere i u njoj su uglavnom priče iz čuvenog beogradskog restorana „Madera“ u kome sam često sjedio, kako sa ljudima koji su učestvovali u osnivanju Crvene zvezde, tako i sa mnogim poznatim zvezdašima iz svih sfera društvenog života, od politike do kulture” rekao je  Pantić.

On dodaje da je moto knjige pronašao u stihovima pjesme ”Pieta” koju je Miroslav Krleža napisao početkom prošlog vijeka.

“Moto knjige samo pronašao, između ostalog, u stihovima po mom mišljenju jednog od najvećih jugoslovenskih pisaca, Miroslava Krleže pod nazivom Pieta, koji u prvi plan ističe da je sve ”laž, grozna laž”.

Pantić je kazao da ga je neprijatno iznenadilo to što su ispred Cetinjskog manastira prisutane policijske patrole, pitavši se, od koga ga brane.

“Moram reći da sam impresioniran, na negativan način, slici koju sam vidio ispred manastira u gradu u kojem je nastala Crna Gora i crnogorska crkva. Taj manastir čuva policija i iskreno, sramim se, više nego onog dana kada sam vidio Dragana Džajića da uručuje sveti dres Crvene zvezde ratnom zločincu, kapetanu Draganu”.

Govoreći o knjizi “Nebo se otvorilo” novinar i književnik Mihailo Radojičić kazao je da je ova knjiga prava galerija likova koji su obezvrijedili jedno vrijeme.

“Preko nje je na jednostavan, ali veoma pismen način predstavljeno jedno vrijeme i društvo u njemu. Ono što moram istaći jeste i to da nije važno da li je lik u knjizi istinit, vać da je on vjerovatan. Jer, ukoliko je istinit, tiče se jedne osobe, a ukoliko je vjerovatan onda on može biti bilo ko” istakao je Radojičić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

8 komentara


Marko

Pantic je jedan od mnogih dobrih pripadnika srpskog naroda koji nazalost nije glasan kao oni manijaci iz Srbije sto nas mrze i sto oce da nam uniste drzavu. Svaka cast Panticu ti si pravi Srbin a oni koji ne misle kao ljudi su nistavila.

Odgovori
Faiz Softić

Rijetko se rađa ovakva ljudina kao što je Milojko Pantić. Blago onoj koja Te rodila, imala je rašta i živjeti.

Odgovori
Dejan

Čovek kad postane bolestan on se leči,ja razumem da si možda mrzeo slobu,Vučića,al brale ti se stavio na drugu stranu brale to ne valja,crna gora je vekovima bila srpska,svi vladari su bili Srbi,crkve srpske

Odgovori
Branko

Budalo!

Odgovori
Adam

Srpska srpska srpska srpska blla bllla bllla fuj bagro vi bi i crnce proglasili srbima

Odgovori
Pomoracnkcg

PREŠLI SU GRANICE I OŠAMARILI KOMPLET CRNU GORU ~ SAD OSTAJE NA CRNOGORCE DA IM VRATE ŠAMAR ~ POŠTO SU UZELI POLICIJU I VOJSKU NA NAŠOJ STRANI JEDINO OSTAJE SKUP I NOĆI CRNOGORSKE ~ NEK POLETI KAMENICA I TOLJAGA NA SMRADA KOJI JE POTPISAO DA JE DOM SVETOG PETRA CETINJSKOG SAD VLASNIŠTVO SEKTE SPC PA MAKAR I U SAVEZU SA CRNOGORSKIM NOĆIMA ~NEKA SKUP ĐECE CRNE GORE IŠĆERA RAZVRATNIČKU SEKTU IZ KUĆE SVETOG PETRA CETINJSKOG ~NEKA ZADRHTE FOTELJE LIZOGUZIMA PEDERIMA PEDOFILIMA SILOVATELJIMA UBICAMA I IZRODIMA I ČETNICIMA I IZDAJNICIMA

Odgovori
aleksandar

da li vi ludaci znate da ste ludi?

Odgovori
Cule

Lijeci se oboljeli marinajo.
Preskoci koji vijać, vidis kako ti skodi. Nije sve u parama, ima nesto i u mentalnom zdravlju.

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Slovinić: Želio sam da zahvalim precima, ali i da ostavim tragove potomcima

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

U Crnu Goru dolazi svjetski poznata tehnološka kompanija iz Luksemburga

Epidemija usporila projekte u Kolašinu, ali ne i razvoj Bjelasice, kultura se oduprla ”lancima” korone

Uhapšen Momir Jelovac osumnjičen za ranjavanje Labanca u Baošićima

Nakon brojnih reakcija: Bista Ljuba Čupića biće uklonjena