test

Paraglajderisti pronađeni u svjesnom stanju, hospitalizovani u Opštoj bolnici Bar

Standard

10/09/2022

09:20

Nakon što su oko 30 sati proveli u vrletima Vrsute, dvojica stranih državljana koji su nestali prilikom spuštanja paraglajderom kad su pronađeni obojica su bili u svjesnom stanju.Pošto su ih pripadnici Službe zaštite i spašavanja Bar evakuisali, oko tri sata, su predati ekipi Hitne pomoći. Hospitalizovani su u Opštoj bolnicu Bar.

“Obojica su u barsku bolnicu dovezeni u svjesnom stanju. Pacijent, ruski državljanin, je imao povredu noge, a njemački državljanin ima više povreda. U toku je dijagnostika”, saznaje Primorski portal u Opštoj bolnici Bar.

Za sada su obojica hospitalizovani u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Pronašli su ih Pripadnici Službe zaštite i spašavanja pola sata prije ponoći, na oko 100 metara od mjesta na vrhu Vrsute (1.183 m.n.v). Iako je cjelodnevna potraga bila obustavljena oko 19 časova zbog loših vremenskih uslova, pripadnici Službe zaštite i spašavanja Bar Aco Vulević i Dragan Radanović krenuli su u petak veče oko 23 sata put vrha Vrsute.

Uspjeli su. Žive su pronašli njemačkog državljanina Štefana Hajmana (45), turistu i ruskog državljanina A.M. pilota koji su u četvrtak poslepodne nestali tokom spuštanja sa Vrsute paraglajderom dvosjedom.

Acu i Draganu u pomoć je priteklo još 10 kolega. U lošim vremenskim uslovima praćenim jakom kišom, munjama uz vatrogasce na terenu su bile i ekipe Hitne pomoći Bar.

Drama na Vrstuti je okončana je srećnim epilogom zahvaljujući hrabrosti, predanosti i ulaganju nadljudskih napora pripadnika Službe zaštite i spašavanja Bar i ekipe Hitne pomoći.

Izvor: Primorski portal
Izvor (naslovna fotografija):

Primorski portal

Ostavite komentar

Komentari (0)