Izvor: Primorski portal

Paraglajderisti pronađeni u svjesnom stanju, hospitalizovani u Opštoj bolnici Bar

Nakon što su oko 30 sati proveli u vrletima Vrsute, dvojica stranih državljana koji su nestali prilikom spuštanja paraglajderom kad su pronađeni obojica su bili u svjesnom stanju.
Paraglajderisti pronađeni u svjesnom stanju, hospitalizovani u Opštoj bolnici Bar

Foto: Primorski portal

Pošto su ih pripadnici Službe zaštite i spašavanja Bar evakuisali, oko tri sata, su predati ekipi Hitne pomoći. Hospitalizovani su u Opštoj bolnicu Bar.

“Obojica su u barsku bolnicu dovezeni u svjesnom stanju. Pacijent, ruski državljanin, je imao povredu noge, a njemački državljanin ima više povreda. U toku je dijagnostika”, saznaje Primorski portal u Opštoj bolnici Bar.

Za sada su obojica hospitalizovani u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Pronašli su ih Pripadnici Službe zaštite i spašavanja pola sata prije ponoći, na oko 100 metara od mjesta na vrhu Vrsute (1.183 m.n.v). Iako je cjelodnevna potraga bila obustavljena oko 19 časova zbog loših vremenskih uslova, pripadnici Službe zaštite i spašavanja Bar Aco Vulević i Dragan Radanović krenuli su u petak veče oko 23 sata put vrha Vrsute.

Uspjeli su. Žive su pronašli njemačkog državljanina Štefana Hajmana (45), turistu i ruskog državljanina A.M. pilota koji su u četvrtak poslepodne nestali tokom spuštanja sa Vrsute paraglajderom dvosjedom.

Acu i Draganu u pomoć je priteklo još 10 kolega. U lošim vremenskim uslovima praćenim jakom kišom, munjama uz vatrogasce na terenu su bile i ekipe Hitne pomoći Bar.

Drama na Vrstuti je okončana je srećnim epilogom zahvaljujući hrabrosti, predanosti i ulaganju nadljudskih napora pripadnika Službe zaštite i spašavanja Bar i ekipe Hitne pomoći.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

MUP dodijelio godišnje nagrade i priznanja za izuzetan doprinos u sistemu zaštite i spašavanja

Pronađeni paraglajderisti, povrijeđeni, ali u svjesnom stanju

Ugašen ogroman požar u Farmacima

RAT IZ MINUTA U MINUT: Rusi osvojili Herson?!; Sjutra pregovori, tema prekid vatre

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Mještani Morinja blokirali put Vojsci Crne Gore: Protive se postavljanju spomen ploče

Pribilović: MUP i DIK da se oglase o očiglednom “demografskom inženjeringu” u ovom izbornom procesu

SPASOJEVIĆ OD SINDIKALCA DO FOTELJE: Načelnik Istražnog zatvora ne voli Amerikance, voli slovo Z, slavi rusku agresiju i “dogodine će na Lovćenu”

Vlahović: Abazović nije dobio poziv od Pape