test

Pejović pozvao građane: Otvorite vrata popisivačima, sami ste najbolji kontrolori procesa

Standard

03/12/2023

11:21

Direktor Uprave za statistiku Miroslav Pejović pozvao je građane Crne Gore da otvore vrata svojih domova popisivačima koji od danas prikupljaju podatke za popis stanovništva, domaćinstava i stanova.

“Danas i narednih dana vaše domove posjetiće popisivači Uprave za statistiku. Zato ću zamoliti građane da budemo ono po čemu smo prepoznati, da budemo dobri domaćini i da otvorimo vrata svojih domova popisivačima. Popisivači su dio nas, naši sugrađani koji su uložili puno napora da se obuče da bi kvalitetno obavili ovaj zadatak, a najmanje što možemo da uradimo za njih je da ih primimo u svoje domaćinstvo i učestvujemo u popisu”, istakao je Pejović.

Od učešća građana u popisu zavisi, napominje Pejović, kvalitet popisnih podataka na osnovu kojih će se raditi buduće javne politike u cilju daljeg razvoja i unapređenja kvaliteta života.

“Sami ste najbolji kontrolori ovog procesa, jer svaki građanin ima mogućnost da lično, bez posrednika i isključivo za sebe provjeri vjerodostojnost podataka unešenih u bazu popisa”, naglasio je Pejović.

On se zahvalio svim građanima na razumijevanju, kao i svim zaposlenima u Monstatu, državnim i opštinskim instruktorima i popisivačima na, kako je rekao, svemu što je urađeno u ovom procesu.

“Srećan početak popisa, da svi zajedno doprinesemo uspješnoj realizaciji”, poručio je Pejović.

Izvor (naslovna fotografija):

Media biro

Ostavite komentar

Komentari (0)

POVEZANI ČLANCI