Počela trilaterala: Vučić i Kurti s Boreljom i Lajčakom

Dijalog Beograda i Prištine na najvišem nivou nastavio se u Ohridu pod okriljem Evropske unije, a u fokusu sastanka je finalizacija Implementacionog aneksa Sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.
Počela trilaterala: Vučić i Kurti s Boreljom i Lajčakom

Foto: EPA – EFE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti sastali su se, odvojeno, sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, a nešto prije 15:30 počeo je trilateralni sastanak.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti usmeno su se saglasili sa tim sporazumom na prethodnom sastanku, 27. februara u Briselu, ali je, prema riječima šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja, ostalo da se dogovore o mapi puta za njegovu primjenu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prvo se sastao sa premijerom Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim. Makedonski premijer razgovarao je i sa Aljbinom Kurtijem, kao i sa visokim predstavnikom EU Žozepom Boreljom i specijalnim predstavikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Izvještaj o današnjim pregovorima Vučića i Kurtija trebalo bi da bude razmatran na zasijjedanju Evropskog saveta 23. i 24. marta.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Amaro Montenegro i kraljica Jelena

Kosovo: Postignut dogovor da se povuku specijalne jedinice

CIJENE LETE U NEBO: Kvadrat stana u CG i do vrtoglavih 4.300 eura, zakup minimum...

VDT PODGORICA ZA STANDARD: Samoinicijativno smo formirali predmet povodom skandi...