test

Uprava policije nagrađena na Svjetskom policijskom samitu

Standard

18/03/2022

16:52

U periodu od 14. do 17. marta u Dubaiju je održan Svjetski policijski samit, na kojem je Uprava policije Crne Gore dobila prestižno priznanje i nagradu u kategoriji doprinosa unapređenja javne bezbjednosti.Iz UP navode da su crnogorski MUP i UP aplicirali za ovu nagradu prezentovanjem rezultata Sektora za borbu protiv kriminala koji su ostvareni u posljednje vrijeme u oblastima borbe protiv krijumčarenja narkotika i organizovanog kriminala.

Pored ove nagrade, dodijeljene su i nagrade za dostignuća i u kategorijama prevencije kriminala, forenzike i kriminologije i u ostalim kategorijama djelatnosti policije, odnosno službi za sprovođenje zakona.

Osim toga, u ovom periodu, u Dubaiju je održano i međunarodno takmičenje „UAE SWAT Challenge“ na kojem je učestvovala i Protivteroristička jedinica Uprave policije.

Ovi događaji su ujedno bili i prilika za održavanje bilateralnog sastanka između v.d pomoćnika direktora direktora Miloša Rakonjca, koji je u ime Uprave policije primio nagradu, i direktora policije Dubaija Abdulah Kalife Al Marija.

Izvor (naslovna fotografija):

UP

Ostavite komentar

Komentari (0)