Veber: Ministarstvo pravde vjerovatno najvažnije za EU integracije

Ambasador Njemačke u Crnoj Gori Robert Veber poručio je da je za ulazak Crne Gore u EU neophodno više uspjeha u odnosu na pregovaračka poglavlja 23 i 24, zbog čega smatra i da je Ministarstvo pravde vjerovatno najznačajniji resor u ovoj Vladi kada se radi o evropskim integracijama.
Veber: Ministarstvo pravde vjerovatno najvažnije za EU integracije

Izvor: Ministarstvo pravde

Ministar pravde, Marko Kovač, zahvalio je ambasadoru Njemačke, na posjeti i uspješnoj saradnji u prethodnom periodu, posebno u odnosu na ekspertsku podršku koju je njemačka ambasada pružila Ministarstvu u okviru priprema akata u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Ministar je izrazio nadu da će ubrzo u Skupštini biti imenovani novi članovi Sudskog savjeta, što će otvoriti prostor za izbor novog predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore. Ovim putem, istakao je zadovoljstvo zbog prijavljenog broja kandidata za članstvo u Sudskom savjetu.

“Radi se o najvećem broju kandidata u dosadašnjem periodu, što govori o mnogo većem stepenu povjerenja u institucije ovog sistema, a samim tim i u Ministarstvo pravde koje je u prethodnom periodu učinilo sve, a i dalje čini, da u domenu svojih nadležnosti otkloni svaki postupak politizacije pravosudnih organa”, naveo je ministar.

Ambasador je predložio da se kroz Sporazum između Crne Gore i savezne pokrajine Baden Virtemberg iskoriste mogućnosti potencijalnih studijskih boravaka i praktične edukacije naših sudija i državnih tužilaca u Baden-Virtembergu.

Ministar Kovač zahvalio je na toj inicijativi i u skladu sa tim izrazio spremnost da kroz saradnju sa Vrhovnim sudom, Vrhovnim državnim tužilaštvom i Centrom za obuku u sudstvu i tužilaštvu što prije organizujemo i institucionalizujemo ovaj vid saradnje jer bi svaka praktična pomoć i širenje znanja bila od velikog interesa i koristi za našu državu, a uz podršku ambasade Njemačke.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Radović: IRF će sniziti kamate, imamo dovoljno novca

Odreknite se šećera na sedam dana, ovo će se desiti vašem tijelu

Kovač: Pravosudne institucije mogu da funkcionišu

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Herceg Novi: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo bivše supruge

AKCIJA ŠPANSKE POLICIJE: UHAPŠENI SARADNICI ŠKALJARACA!

FATALNA BRKATA PRINCEZA: Priča se da se čak 13 momaka ubilo zbog nje! (FOTO, VIDEO)

Glavni grad i Opština Tuzi za STANDARD: Presijedanje putnika u javnom prevozu na granici dvije opštine trenutno jedino rješenje