(VIDEO) DA SE INCIDENTI NE PONOVE Sveštenik SPC osveštao trajekt ”30.avgust”: Spasi bože utrobu plovila ovog, sve mašine i strojeve…

Nakon što su prije nekolika dana pojavili prvi ozbiljni problemi sa ''perjanicom'' trajektne flote JP Morsko dobro, trajektom ''30.avgust'', ono što je na društvenim mrežama počelo kao šala da se trajekt ne bi zapalio da su ga osveštali, vjerovali ili ne juče je postalo stvarnost.
(VIDEO) DA SE INCIDENTI NE PONOVE Sveštenik SPC osveštao trajekt ”30.avgust”: Spasi bože utrobu plovila ovog, sve mašine i strojeve…

Foto: Screenshot

Da Crna Gora živi od 30.avgusta živi neku novu stvarnost pokazalo je, makar po snimcima sa društvenih mreža, i osveštavanje novog trajekta u vlasništvu JP Morsko dobro prvog u njihovoj floti.

Osim što je kupovina tog trajekta pratila čitav niz kršenja zakona i plaćanja po višestruko većoj cijeni od tržišne samo par dana nakon prve plovidbe trajekt se zapalio. Nakon tog incidenta korisnici drušvenih mreža su u šali govorili da se to desilo jer trajekt nije osveštan, ali ono što je trebalo da ostane kao šala brzo se pretvorilo u zbilju pa na video snimku možemo da vidimo svešteno lice kako blagoslovi trajekt riječima ” bože spasi utrobu ovog plovila sve mašine i strojeve”.

Video: Twitter

Iako zvuči kao da je neko otvorio nekakvu vremensku rupu pa smo se svi kolektivno vratili u 14.vijek, to je neka nova stvarnost koju moramo da živimo.

Teško da će opijajući miris tamjana spasiti 50 godina stare motore trajekta “30.avgust” i da će ga to poštedjeti muka, ali kad se kupi trajekt originalno planiran za rashod onda je očigledno lakovjernima i pomoć svevišnjeg više nego dobrodošla.

Sljedeći korak koji bi se mogao očekivati je da dežurni sveštenik koji bi trajno imao poziciju na trajektnim pristaništima ispovjeda sve vaše grijehe, pa da ako ste previše grešni dobijete zabranu ukrcaja kako trajekt ne bi pod težinom vaših grijeha potonuo.

Jer više ništa ne može da iznenadi, kad u vijeku u kom vozimo električne autmobile, kad ljude ponovo šalju na mjesec Javno preduzeće Morsko dobro osveštava plovilo čisto da pokriju sve moguće opcije osiguranja onda možete i da zamišljate najnevjerovatnije situacije jer u Crnoj Gori one su vjerovatno već postale stvarnost.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Micko

Neviđeni primitivizam, to je trajekt svih građana CG, sa kojim pravom ga osvještava pop crkve Srbije!

Odgovori

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Četnički vojvoda i član Glavnog odbora stranke NSD Goran Kiković priveden zbog p...

Skup “Srbija nade”, Vučić: Od sjutra nijesam više predsjednik SNS-a

Buduća predsjednica Savjeta Biblioteke kucala tikete, a direktor se poziva na li...

Knežević: Crna Gora je “ambasadoristan”, njom upravljaju strani amba...