Vladan Drašković novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore

Nakon javnog konkursa i sprovedenih intervjua, odbor direktora Aerodroma Crne Gore odlučio je da novi izvršni direktor ove kompanije bude Vladan Drašković.
Vladan Drašković novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore

Izvor: Aerodromi Crne Gore

Drašković je prethodno obavljao funkciju pomoćnika direktora za komercijalne poslove ACG i od avgusta je bio vršilac dužnosti izvršnog direktora, dok karijeru u avijaciji gradi u posljednjih deceniju.

“U njegovoj biografiji se izdvaja međunarodno iskustvo u avijaciji i korporativnom upravljanju koje je sticao u LSG Lufthansa Service Holding AG od 2013. godine.

Drašković je učestvovao u puštanju u rad jedinica za zemaljsko opsluživanje (ground service, in-flight logistics, airline catering) na aerodromima Moskva Domodedovo i Čeljabinsk (Rusija).

Osim toga, vodio je projekte gradnje novih jedinica na aerodromima Soči (Rusija) i Riga (Letonija), i sa pozicije generalnog direktora upravljao jedinicama iz kategorije 150+ zaposlenih na aerodromima Krasnojarsk u Rusiji – od 2015. do 2017. godine i Lagos u Nigeriji od 2017. do 2022. godine. Govori engleski i ruski jezik”, navodi se u saopštenju Aerodroma Crne Gore.

×

PROČITAJTE I...

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Amaro Montenegro i kraljica Jelena

Kosovo: Postignut dogovor da se povuku specijalne jedinice

Ova četiri “super pića” mogu vam pomoći smanjiti rizik od srčanih bo...

U posljednje tri godine centralna administracija uvećana za više od 2.500 novoza...