test

Vladan Drašković novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore

Standard

22/09/2022

14:30

Nakon javnog konkursa i sprovedenih intervjua, odbor direktora Aerodroma Crne Gore odlučio je da novi izvršni direktor ove kompanije bude Vladan Drašković.

Drašković je prethodno obavljao funkciju pomoćnika direktora za komercijalne poslove ACG i od avgusta je bio vršilac dužnosti izvršnog direktora, dok karijeru u avijaciji gradi u posljednjih deceniju.

“U njegovoj biografiji se izdvaja međunarodno iskustvo u avijaciji i korporativnom upravljanju koje je sticao u LSG Lufthansa Service Holding AG od 2013. godine.

Drašković je učestvovao u puštanju u rad jedinica za zemaljsko opsluživanje (ground service, in-flight logistics, airline catering) na aerodromima Moskva Domodedovo i Čeljabinsk (Rusija).

Osim toga, vodio je projekte gradnje novih jedinica na aerodromima Soči (Rusija) i Riga (Letonija), i sa pozicije generalnog direktora upravljao jedinicama iz kategorije 150+ zaposlenih na aerodromima Krasnojarsk u Rusiji – od 2015. do 2017. godine i Lagos u Nigeriji od 2017. do 2022. godine. Govori engleski i ruski jezik”, navodi se u saopštenju Aerodroma Crne Gore.

Izvor (naslovna fotografija):

Izvor: Aerodromi Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)