Izvor: Antena M

Vujović: Nisam začuđen što je izostala reakcija ključnih ambasada na prijetnje Anteni M, dvostruke standarde gaje već deceniju

Izvršni sekretar Medijskog savjeta za samoregulaciju Ranko Vujović komentarisao je ćutanje ključnih ambasada na nedavne prijetnje Anteni M. Kaže da je primijetan različit odnos stranih ambasada, ne samo povodom napada na medije i novinare, već i kad su posrijedi dodjeljivanja određenih sredstava putem grantova.
Vujović: Nisam začuđen što je izostala reakcija ključnih ambasada na prijetnje Anteni M, dvostruke standarde gaje već deceniju

“Nisam začuđen da je ovaj put, kao i nekoliko puta ranije, izostala reakcija određenih ambasada kada su u pitanju napadi na novinare Antene M kao i na novinare nekih drugih medija. Primijetno je da posljednjih desetak godina zapadne ambasade gaje dvostruke standarde kada je u pitanju njihov odnos prema medijima, pa se to i ovaj put, nažalost, ponavlja. Žao mi je zbog toga i mislim da bi svi novinari trebalo da imaju isti tretman, kod zapadnih ambasada prije svega”, kazao je Vujović za Antenu M.

Upitan koji je razlog što ambasade sad ćute a u drugim situacijama, kada su neki drugi mediji meta napada, odmah reaguju, pokazujući da slobodu medija i sigurnost novinara samo na riječima afirmišu kao univerzalnu vrijednost, Vujović kaže da je očigledno da zapadne ambasade u prethodnih deset godina imaju medije koje favorizuju te da se ta praksa nastavila sve do današnjeg dana.

“Mislim da su to mediji koji su prije svega, bar po njihovom mišljenju, završavali poslove koji su njima bili bitni u Crnoj Gori, dok drugi mediji, navodno, nisu bili bliski politikama za koje su se oni zalagali”, zaključio je Vujović.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Mamba

Nisi me iznenadio.INS4 i Borba du po tvojoj mjeri i rtcg nova,heppi,informer,pavicevic kurir,mitrovic,ljubitelj navodno maloljetnica,dje prostitutke i narkomani i kriminalci su zvijezde.Dugo stojis tu,zahvaljujuci dpsu,nazalost nidibim prvi nego stoti promadaj.Nikada se nisi deklarisao nacionalno a emormna primanja ti ne smetaju.

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Abazović: Nema kalkulacija sa prozapadnim putem, Crna Gora najbliža opciji da zadrži postojeći sastav Vlade

Vujović: U vladi da bude procrnogorska većina, a sektor bezbjednosti bez ruskih i srpskih igrača

UŽIVO: Novi raketni napad na Kijev, Kličko: Ruske snage su blizu, slijedi teška noć

Da li je Beograd Crnu Goru ostavio na miru?

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Jovaniću određeno zadržavanje do 72 sata

Gile Stanišić pušten da se brani sa slobode: T.R. pred tužiocem negirala navode iz prijave, izjavila da se nije ponašao nasilnički prema njoj

Skup podrške palestinskom narodu sjutra u Podgorici

Krivkokapić sa Kulebom i Osmanijem u Berlinu: Crna Gora da obnovi autokefalnost crkve