Završava se akcija pomoći za građane Hrvatske: Do sada prikupljeno oko 56 hiljada eura

Crveni krst Crne Gore danas završava akciju prikupljanja pomoći za stanovnike Hrvatske pogođene zemljotresom. Do sada je prikupljeno 56 012,81 eura.
Završava se akcija pomoći za građane Hrvatske: Do sada prikupljeno oko 56 hiljada eura

Pomoć se prikupljala uplatama na žiro račun 520-5188-31, kod Hipotekarne banke, kao i slanjem SMS-a na broj 15888 i svi zainteresovani još danas mogu dati svoj doprinos.

Koristimo priliku da zahvalimo svim građanima, ali i privrednim i drugim subjektima, koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji. Još jednom smo kao društvo pokazali da smo najhumaniji kad je to najpotrebnije. I Crveni krst Crne Gore je za ovu namjenu opredijelio 3000 eura. Sva prikupljena sredstva će, nakon što bude izvršena naplata poslatih SMS poruka, biti uplaćena na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa, koji je od početka situacije prisutan na terenu i na razne načine pomaže ugroženom stanovništvu” – saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca je objavila apel za pružanje podrške Hrvatskom Crvenom križu, u iznosu od 6,2 miliona CHF (švajcarskih franaka). To je procjena sredstava potrebnih Hrvatskom Crvenom križu da pruži podršku za oko 80000 osoba za period od godinu dana. Djelovanje će prvenstveno biti usmjereno na podršku smještaju, humanitarnu asistenciju, odgovor na osnovne potrebe.

Kako su saopštili, Crveni krst Crne Gore je, pored prikupljanja finansijskih sredstava, u prethodnom periodu dva puta uputio za Hrvatsku humanitarnu pomoć, u skladu sa iskazanim potrebama Hrvatskog Crvenog križa. Podrška je realizovana i na način što je interventni tim za djelovanje u nesrećama Crvenog krsta Crne Gore boravio u Petrinji i okolnim mjestima desetak dana, gdje je pomagao ostalim timova u terenskim aktivnostima.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Domi: Abazović vezama s Vučićem prokockao šansu, na privatnoj ceremoniji potpisao ‘temeljni’ ugovor sa SPC

Poslanici Građanskog pokreta URA odbili da potpišu Politički sporazum

Opasna retorika, opasne posljedice: U Crnoj Gori ponavlja se najgora istorija medijskog linča

Selektivna komunikacija SDT-a sa medijima:Za neke nedostupni i bez odgovora, kod drugih gostuju svaki drugi dan