test

Zbog sumnje da su dostavili nevjerodostojne obrazovne isprave: Ministarstvo prosvjete prijavilo još dvije osobe

Standard

28/11/2023

15:32

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija danas je podnijelo dvije krivične prijave protiv P.P. i M.J. Osnovnom državnom tužiocu u Podgorici zbog osnovane sumnje da su u postupku priznavanja inostranih obrazovnih isprava dostavili nevjerodostojne obrazovne isprave.

“Odlučujući po podnijetim zahtjevima za priznanje inostrane isprave o stečenom visokom obrazovanju, nadležne visokoškolske ustanove utvrdile su da priložene isprave nisu izdate u tim ustanovama i da iste nisu vjerodostojne zbog čega se osnovano sumnja da su P.P i M.J. počinili krivično djelo falsifikovanje isprave iz čl. 412 Krivičnog zakonika Crne Gore”, ističu iz resora kojim rukovodi Anđela Jakšić Stojanović.

Ministarstvo prosvete, nauke i inovacija će, poručuju, i u buduće nastaviti sa ovom praksom.

“Od nadležnih organa očekujemo da, u okviru svojih ovlašćenja i nadležnosti, preduzmu sve mjere i radnje neophodne za utvrđivanje navoda iz prijave i da na taj način zajednički damo adekvatan institucionalni i sistemski odgovor na zloupotrebu obrazovnih isprava”, poručuju.

Izvor (naslovna fotografija):

MP

Ostavite komentar

Komentari (1)

neko

28 Nov. at 17:48

Hoćemo li, zaista, jednom staviti tačku na to? Imamo li integriteta i hrabrosti da provjerimo i PONIŠTIMO sve lažne diplome? Da ozdravimo?
Lijepo je počela g-dja ministarka. Samo tako da nastavi.

POVEZANI ČLANCI