Izvor: Pobjeda

Zeković: Podnijeta prva prijava, Božović direktno pogođena suzavcem, pala i polomila ruku

Aleksandar Saša Zeković, aktivista za ljudska prava i koordinator Građanske inicijative “21. maj”, saopštio je da je crnogorskoj policiji podnijeta prva prijava protiv, kako je naveo, NN policijskog službenika koji je nasavjesno postupao i neprofesionalno primjenjivao ovlašćenja.
Zeković: Podnijeta prva prijava, Božović direktno pogođena suzavcem, pala i polomila ruku

Izvor: Pobjeda

“Građanka Nikšića, gospođa Ranka Božović (1956) neposredno je u prostorijama Centra bezbjednosti (CB) Nikšić pružila obavještenje ovlašćenom policijskom službeniku Uprave policije o nezakonitom postupanju za sada nepoznatog policajca koji je direktno u nju ispalio patronu suzavca usljed čega je došlo do teških tjelesnih povreda.

Šezdesetsedmogodišnja Božović prisustvovala je obilježavanju proslave državnog praznika na glavnom gradskom trgu u Nikšiću. Iako je njeno ponašanje na javnom mjestu bilo primjereno i zakonito, nepoznati policijski službenik, koji je na toj lokaciji ispaljivao suzavac, ciljao je i pogodio u predjelu nogu usljed čega je pala a dijelom ramena i glave udarila o asfaltnu podlogu. Dok je ležala neko se sapleo o nju, u predjelu donjih leđa i osjetila je jaku bol kod lijevog bubrega.

Podigle su je dvije nepoznate osobe i pomogle do obližnjeg ugostiteljskog objekta “Propaganda”, odakle se, uz pomoć poznanice, uputila u Hitnu medicinsku pomoć. U zdravstvenoj ustanovi je kontatovan lom desne podlaktice kao i hematomi na čelu, ramenu i ispod koljena. Zahtijevana je njena hospitalizacija ali je to odbila u želji da bude sa svojim porodicom, na kućnom liječenju”, naveo je Zeković.

Očekujemo efikasno postupanje nadležnog državnog tužilaštva koje ima sve kapacitete da utvrdi identitet postupajućeg policijskog službenika, dodaje on.

“Pozivamo sve organizacije za zaštitu ljudski prava da prate slučaj građanke Ranke Božović”, zaključio je.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Protjerani Božović i bez diplomatske legitimacije prima platu 4.400 eura

ZAPISNIK INSPEKCIJE: Nezakoniti ugovori u MER, Milatoviću tri dana da otkloni nepravilnosti, o postupanju sa dosijeima u daljem postupku

POSTIZBORNI NAPAD NA BOŠNJAKE U PLJEVLJIMA, Savjet ocijenio: Policija da ne balansira i izjednačava žrtvu sa nasilnicima, nijesu svi napadači obuhvaćeni postupkom

Lipovina Božović: Platforme za usluge da budu prilagođene građanima

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Policija traga za Tomom Camovićem nakon što je u njegovoj kući otkrivena veća količina marihune i rezanog duvana

Šahmanović: Spreman set mjera za uštedu energije, Vlada što prije da ga usvoji

Sastanak završen poslije pola sata

Konjević: Abazović je dobio jasnu poruku šta smije, a šta ne smije da uradi