Živković i Damjanović postavljene na čelo Muzičkog centra

Docent za oblast muzička umjetnost na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju Mirjana Živković nova je umjetnička direktorica Javne ustanove Muzički centar Crne Gore.
Živković i Damjanović postavljene na čelo Muzičkog centra

Funkciju poslovne direktorice u toj ustanovi obavljaće magistar medija i umjetnosti Isidora Damjanović.

To je navedeno u rješenjima o imenovanju koje je usvojila Vlada Crne Gore.

Živković će u Muzičkom centru zamijeniti Mirku Šćepanović, a Damjanović Željka Šofranca, koje Ministarstvo prosvete, nauke, kulture i sporta tereti za brojne neregularnosti.

U obrazloženju o razrješenju umjetničke direktorice Muzičkog centra Mirke Šćepanović navodi se da je grupa zaposlenih u ovoj ustanovi pisala Ministarstvu i žalila se da „umjetnička direktorica ima negativan pristup prema zaposlenima, kom prilikom zaposlene dijeli po više osnova, ne uzimajući ni jedan zakonit osnov.“

“Imenovana vrši neracionalnu raspodjelu sredstava, imajući u vidu da JU Muzički centar Crne Gore u mandatu umjetničke direktorice nije imao raspoloživih sredstava za kupovinu žica za gudače, strunjenja gudala, nadoknade za korišćenje vlastitih instrumenata za potrebe ansambla CSO-a, opravku duvačkih instrumenata. Dakle, umjetnička direktorica ustanove istim sredstvima nije raspolagala u predviđene svrhe, već suprotno zakonu, navedena sredstva su korišćena za službena putovanja, nabavku sredstava komunikacije, popravke havarisanih vozila, iako ustanova posjeduje nekoliko ispravnih vozila, plaćanje hotela prilikom službenih putovanja. Takođe, imenovana zloupotrebljava poziciju umjetničkog direktora radi ličnog promovisanja, kroz solističke nastupe sa ansamblima, ali i organizovanje uzajamnih posjeta sa gostima ustanove, pri čemu prilikom uzvratne posjete ne nastupaju članovi ansambla, već samo i isključivo umjetnička direktorica. Imajući u vidu navedeno, više je nego nesporno da imenovana šteti ugledu Ustanove, kom prilikom za sebe obezbjeđuje dodatna materijalna sredstva, mimo sredstava planiranih budžetom, na štetu Ustanove i zaposlenih”, navodi se, između ostalog, u obrazloženju.

Poslovnog direktora Muzičkog centra Željka Šofranca, u obrazloženju o razrješenju, Ministarstvo tereti da je postupao suprotno naređenim mjerama Državne revizorske institucije iz 2015. godine, zatim suprotno Zakonu o kulturi i opštim aktima ustanove.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Damjanović: Dati šansu privredi da ostvari zaradu, nijesu svi prošli istu koronu

(UŽIVO) Izbrojani svi glasovi: Evropski tim za Nikšić ima 18 mandata, Za budućnost Nikšića 11, a Demokrate 10 mandata

Belada: Simuliranje prava i pravde

(VIDEO) Ozvaničen početak rada Muzičkog centra i Crnogorske kinoteke

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Tivat: Nestao Nikola Nedeljković

Demokrate: Sporazum Abazovića i Mandića, oko kojeg se GP URA sad malo “pravi mrtva”, je u stvari najveća podvala URA-e

Đeka prihvatio poziv premijera Krivokapića

Krivokapić neće Medojevića za koordinatora bezbjednosnog sektora