Abazović i Čavušoglu razgovarali o problemu nikšićke Željezare

Predsjednik Vlade Dritan Abazović sastao se danas sa ministrom vanjskih poslova Republike Turske Mevlutom Čavušogluom na marginama Samita Otvoreni Balkan u Beogradu, što je bila prilika da razgovaraju o problemu nikšićke Željezare koja je u vlasništvu turskog Toščelika.
Abazović i Čavušoglu razgovarali o problemu nikšićke Željezare

Abazović je, kako navode iz Vlade, istakao da u Crnoj Gori posluje veliki broj turskih kompanija, što na pravi način u ekonomskom smislu odslikava prijateljske i savezničke političke odnose dvije države.

Sastanak je bio prilika da Abazović upozna sagovornika sa situacijom u vezi sa kompanijom “Toščelik”, kako bi se našlo zajedničko rješenje za radnike nikšićke Željezare.

”U tom smislu, predsjednik Vlade je iznio interesovanje da turski zvaničnici na najvišem nivou založe se za rješavanje problema. Premijer je upoznao sagovornika sa ostvarenim rezultatima u borbi protiv korupcije, ocjenjujuci da nažalost, situacija svaki put iznova pokazuje da iza svakog tvrdog političkog nacionalizma stoji korupcija”, navode iz Vlade.

Šef diplomatije Republike Turske Čavusoglu naglasio da se Turska zalaže za siguran, bezbjedan i povezan region, i da stoga pruža punu podršku inicijativi “Otvoreni Balkan”.

Čavušoglu je prenio žaljenje zbog cjelokupne nastale situacije sa kompanijom “Toščelik”, kvalifikujući je kao kompetentnog i ozbiljnog investitora, ocjenjujuci da je sve ono što se desilo moglo biti izbjegnuto.

Dodao je da postoji prostor za dalje unapređenje ekonomske i privredne saradnje dvije zemlje.

Na otvaranju Samita inicijative “Otvoreni Balkan”, danas će se, pored domaćina predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, predsjednika Vlade Albanije Edija Rame i predsjednika Vlade RSM Dimitra Kovačevskog, javnosti će se obratiti i premijer Crne Gore dr Dritan Abazović, Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Mevlut Čavušoglu, ministar spoljnih poslova Republike Turske i Peter Sijarto, ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

Abazović: Želimo da Luku Bar vratimo u stoprocentno državno vlasništvo, scenario energetske krize moguć u Crnoj Gori

Prozapadne stranke protiv ulaska Crne Gore u Otvoreni Balkan, proruske za

Vučinić: O Otvorenom Balkanu u Crnoj Gori može se odlučiti i bez Parlamenta

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Dvojica mladića brutalno tukli žrtvu, ostali nijemo posmatrali

Snažno nevrijeme pogodilo crnogorsko primorje

GI 21.maj: Pokrenut postupak protiv Đapića zbog govora mržnje

VOĐU ŠKALJARSKOG KLANA PRATILI PREKO TRUDNE SUPRUGE: Vukotić primjetio ubice, ali nije uspio da se spase