Budžet Prijestonice Cetinje za 2023. planiran na rekordnih 8.920.000 eura

Nacrtom Odluke o budžetu za 2023. godinu planiran je rekordni budžet od 8.920.000 eura, kojim je predviđeno značajno uvećanje izdvajanja za obrazovanje, kulturu i sport Prijestonice Cetinje.
Budžet Prijestonice Cetinje za 2023. planiran na rekordnih 8.920.000 eura

Foto: Prijestonica Cetinje

“Ovim Nacrtom Odluke o budžetu po prvi put su planirane subvencije za žensko preduzetništvo i za pokretanje i razvoj agrobiznisa u Prijestonici. Pored ovih predviđeni su i podsticaji za pokretanje „start-up“ biznisa”, saopštili su iz Prijestonice.

Takođe, kako se navodi u saopštenju, ovim nacrtom je predviđeno uvećanje naknade za novorođenčad i za porodilje, koje se nalaze na evidenciji kod Zavoda za zapošljavanje, sa dosadašnjih 350 na 500 eura.

Centralnom javnom raspravom, koja je održana danas u sali za sastanke u zgradi Prijestonice, završena je javna rasprava o Nacrtu Odluke o budžetu Prijestonice Cetinje za 2023. godinu.

“Na centralnoj javnoj raspravi građani su dominantno bili zainteresovani za rješavanje problema djece i mladih u gradu, rješavanje problema izgradnje novog azila za kućne ljubimce, finansiranje aktivnosti nevladinih organizacija i drugo. Predstavnici menadžmenta RTV Cetinje uputili su svoje sugestije na stavke budžeta koje se odnose na finansiranje lokalnog javnog emitera”, dodaju iz Prijestonice.

Podsjećamo, javna rasprava o Nacrtu Odluke o budžetu Prijestonice Cetinje za 2023. godinu počela je 11. novembra 2022. godine i trajala je do danas.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Glavni grad više od 80% osvijetljen LED rasvjetom

Jednoglasno usvojen Program razvoja Prijestonice Cetinje za 2023.

Održana Svečana sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje povodom 13. novembra Dana Prijestonice Cetinje

POD SVJETLIMA PODGORICE: Grad 80 odsto osvijetljen savremenom LED rasvjetom, Komunalne usluge fokus stavljaju na ruralna područja

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Đukanoviću i Rovčaninu ordeni od Joanikija zbog milionskih ulaganja u Crkvu Srbije

Tomović: Sve je prošlo kroz desetine nivoa, dok se mapa završila

Đukanović: Krstovići preživjeli golgotu, pokrenuće postupak za naknadu štete

Vlast i dalje ćuti: Monstruozne uvrede Šešelja na račun Vuksanović Stanković