Cikotić: Vlada nema kad da se bavi životima građana jer je važnija raspodjela ministarskih fotelja

Rekordne cijene goriva na crnogorskim pumpama najvidljiviji su pokazatelj ekonomske politike Vlade Crne Gore, politike zasnovane na održavanju visokih akciza i poreza, na kažnjavanju privrednika i sve većim cijenama za građane Crne Gore, koji već sada plaćaju najskuplje proizvode u regionu, poručila je portparolka SDP-a Amina Cikotić.
Cikotić: Vlada nema kad da se bavi životima građana jer je važnija raspodjela ministarskih fotelja

Ona je ocijenila da su se visoke akcize na gorivo, zbog kojeg je ono danas skuplje nego u Austriji ili Luksemburgu, morale promijeniti čim su cijene na berzi krenule sa rastom, kako bi se zaustavio udar na standard građana.

“Jer danas oni od 10 eura goriva koje sipaju na pumpi 6 eura daju Vladi Zdravka Krivokapića, dok samo 4 košta samo gorivo i marža prodavaca. SDP je zbog toga obnovila svoj zakonski predlog kojim bi akciza bila smanjena za 15%, a time cijena goriva došla blizu nivoa zemalja regiona, ali ni nova vlast, baš kao i prethodna, ne pokazuju želju da riješe ovaj značajan problem koji pogađa sve građane naše zemlje”, kazala je Cikotić.

Ona smatra da su za vlast očigledno u fokusu neka druga, nebeska, pitanja dok je briga za svakodnevni život trajala taman koliko i vožnja premijera i ministara taksijem na posao.

“Nažalost, Vlada i partije koje su sastavile skupštinsku većinu nastavljaju da se bave sobom i međusobnim odnosima, a sve ekonomske i društvene probleme isporučuju narodu. Nemaju kad da se bave životnim pitanjima, jer je važnije gdje će se ko rasporediti i imati više ministara i direktora, nego ima li novih radnih mjesta i mogu li se zaustaviti poskupljenja. SDP će nastaviti sa insistiranjem da se ovaj, ali i drugi ekonomsko-socijalni zakoni hitno donesu, kako bi se zaustavio strahoviti rast cijena koji traje već godinu dana”, zaključila je Cikotić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Još jedan udar na džepove potrošača

Unija sindikata i Unija poslodavaca: Najskuplje gorivo da košta 1,1 euro

Sve vrste goriva skuplje i do tri centa?

Prodaja stanova manja 80 odsto, ali cijene ne padaju

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

KRIVOKAPIĆ PREKRŠIO ZAKON O SPRJEČAVANJU KORUPCIJE? “Prigodni poklon” do 50 eura, troškovi posjete Svetoj Gori koštali mnogo više

U toku EUFOR-ova vježba u Trebinju, Vukanović zabrinut

KONATAR: Bijasmo slijepi, dođe saopštenje i svi progledasmo!!

Supruga Tome Zdravkovića: Mislim da je bio zaljubljen u Silvanu, ali ona je za njega bila nedostižna