test

Crnogorski Lidl snabdijevaće se iz bosanskog magacina

Standard

12/09/2023

09:05

Lidl u Kiseljaku kod Sarajeva gradi centralno skladište i logistički centar za BiH i Crnu Goru. Lidlovo skladište će od Podgorice biti udaljeno skoro 260 kilometara, piše Biznis info.

Kompanija je godinama uzaludno tražila pogodnu lokaciju za distributivni centar u Crnoj Gori i na kraju je odlučila da svoje crnogorske prodavnice snabdijeva iz BiH. Njemački diskontni trgovac Lidl dovršio je izgradnju svog prvog objekta u BiH u Bijeljini, ali još nema najava kad će biti otvoren.

Kompanija je najavila otvaranje marketa u BiH i Crnoj Gori, a ponegdje je već kupila i zemljište. Nedavno je odabrala i lokaciju za prvi objekat u Sarajevu, kod hotela ,,Ibis“ u Ulici Džemala Bijedića.

U Crnoj Gori su trenutno vlasnici dvije parcele u Podgorici i jedne u Nikšiću. Biznis info piše da gradnja prvog sarajevskog Lidla još nije počela niti ima naznaka kada će se to desiti.

Ranije je rečeno da će kompanija vjerovatno čekati da izgradi minimalno desetak lokacija koje će istovremeno otvoriti, što znači da ove, a vjerovatno ni naredne godine, ne treba očekivati otvaranje Lidlovih prodavnica u BiH. Njemački diskontni div paralelno ulazi na četiri tržišta našeg regiona: BiH, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Kosovo.

Izvor: Biznis info
Izvor (naslovna fotografija):

Lidl

Ostavite komentar

Komentari (0)