Đukanović – Davids: porast ekonomske aktivnosti i investicija presudno utiče na dinamiku prevazilaženja posljedica krize

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas putem video-linka sa izvršnim direktorom i članom borda direktora Svjetske banke Koen Davidsom i izvršnim direktorom i članom borda direktora Međunarodnog monetarnog fonda Paul Hilbersom, saopšteno je iz kabineta Predsjednika.
Đukanović – Davids: porast ekonomske aktivnosti i investicija presudno utiče na dinamiku prevazilaženja posljedica krize

U dužem srdačnom razgovoru, navodi se u saopštenju, sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim ekonomskim i političkim zbivanjima u Crnoj Gori. Takođe, razgovarano je oko projekata i iskustava koje ove dvije međunarodne finansijske institucije realizuju ili pripremaju u zemljama koje se bore sa posljedicama pandemije.

Gospodin Davids je upoznao predsjednika Đukanovića sa procesom izrade nove strategije Svjetske banke za Crnu Goru i projekcijama ekonomskog oporavka, dok je gospodin Hilbers istakao značaj procesa imunizacije i izrazio očekivanja da će ekonomski oporavak biti brz. Govoreći o održivosti javnih finansija, predsjednik Đukanović potvrdio je sagovornicima da Crna Gora na vrijeme i u cjelosti izmiruje obaveze prema svim povjeriocima.

Zaključeno je da je finansijski sistem u Crnoj Gori do sada pokazao svoju stabilnost, ali i da porast ekonomske aktivnosti i investicija presudno utiče na dinamiku prevazilaženja posljedica krize izazvane pandemijom, te da ukupne ekonomske politike moraju biti usmjerene ka strateški važnim sektorima za Crnu Goru. U ovom procesu Crna Gora može očekivati podršku Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Crnogorci iz cijelog svijeta jednim glasom uz patriotski skup

Evo kojih mjera se svi moraju pridržavati

Vlada objavila: Sve mjere, pravila i preporuke NKT-a

Borovinić Bojović donijela nove mjere: Građani mogu da se kreću do 22 časa

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Šef kavačkog klana krije se u Južnoj Africi? Otkrio ga saradnik Crnogorac

U Zagrebu uhapšen Andrija Marković, osumnjičen da je naručio ubistvo Ranka Vuletića

Više državnih tužilaca podnijelo ostavke, Klikovac za Standard: Izmjene tužilačkih zakona glavni razlog za ostavku

BUDŽET ZA 2021. STIŽE U VRIJEME KADA SE PRIPREMA NACRT ZA 2022: Da li je moguće naći model za vraćanje naknada majkama?