test

Đurašković: Budžet ostvaren kako je planirano

Standard

25/04/2024

13:25

Kada govorimo o Budžetu za 2023.godinu, mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da je sve planirano u najvećoj mjeri ostvareno. Podsjetiću da smo za prošlu godinu predložili najveći budžet do sada, za pola miliona veći nego 2022.g, optimistično planirali sve prihode, što je nosilo određeni rizik, međutim, da je sve bilo isplanirano i rađeno kako treba – pokazuje ostvarenje budžeta, kazao je za Radio Cetinje gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković.

U susret zasijedanju Skupštine Prijestonice Cetinje u petak, na čijem dnevnom redu će se naći „Izvještaj o radu gradonačelnika, organa lokalne uprave službi za 2023.g.,“ Đurašković navodi da je za prošlu godinu budžet bio planiran na 8.920 hiljada eura, a da je nakon rebalansa planirani iznos bio 10.400.000 eura. On kaže da je „posebno ponosan na ostvarene prihode, naplatu sopstvenih potraživanja.

Đurašković navodi da će kapitalni budžet za tekuću godinu iznositi 8.8 miliona eura te da će se pored nastavka započetih radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, rješavanja problema otpadnih voda i unaprjeđivanja gradske i seoske infrastrukture, lokalna uprava posebno fokusirati na Izgradnju hotela „Lokanda“, uređenje „Njegoševog“ i parka „13.jul“ i na izgradnju nove sportske dvorane.

U referatu koji će u petak podnijeti odbornicima Đurašković daje presjek svih aktivnosti lokalnih službi u proteklom periodu uz hronološki prikaz saradnje i susreta sa predstavnicima državnih organa, lokalnih uprava, NVO sektorom, pojedincima.

Izvor: Radio Cetinje
Izvor (naslovna fotografija):

Nikola Đurašković

Ostavite komentar

Komentari (0)