Izvor: RTCG

Drecun: Novi ministri da se rastrče i traže investitore

Crnoj Gori na ekonomskom planu slijedi veliki ekonomski reset, i naša zemlja bi trebalo da iskoristi prednosti koje imaju, a koje se, prije svega, odnose na nerazvijenu poljoprivredu i energetski sektor, smatra ekonomski analitičar Predrag Drecun
Drecun: Novi ministri da se rastrče i traže investitore

Na ekonomskom planu slijedi nam veliki ekonomski reset, i trebalo bi da razmišljamo da iskoristimo prednosti koje imamo, a to su nerazvijena poljoprivreda i energetski sektor

Projekcije pada crnogorske ekonomije su različite, one ne moraju da znače ništa, kaže Drecun. Problem je, kako pojašnjava, zaustaviti trend pada.

“Problem je koliko smo se pripremili za borbu protiv ekonomskih posljedica korona krize. Na ekonomskom planu slijedi nam veliki ekonomski reset, i trebalo bi da razmišljamo da iskoristimo prednosti koje imamo, a to su nerazvijena poljoprivreda i energetski sektor”, rekao je Drecun u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG).

Autoput od vitalnog značaja

Budući da će se saobraćaj odvijati uglavnom drumskim putevima, Drecun smatra da je završetak auto-puta od vitalnog značaja, naročito ako se spoji s autoputem.

Napominje da su projekcije kako će se manje zemlje brže izvući iz koronakrize.

Novoj vladi će, kako je objasnio, trebati najmanje dvije godine za period navikavanja kako bi sve konce uzela u svoje ruke.

Uvjeren je da Crna Gora u poljoprivredi ima izuzetan potencijal, ali da mi tu ne radimo ništa.

Govoreći o novom zaduživanju, te aranžmanu s Međunarodnim montarnim fondom (MMF), Drecun kaže da oni daju jeftin novac, koji veoma košta sa druge strane.

Možemo biti atraktivni za investitore

“Oni vam postavljaju kako ćete da se ponašate u javnoj potrošnji, fiskalna disciplina mora da se podigne na nivo kako oni smatraju, a ne kako vi da mislite da treba”, istakao je Drecun.

Crna Gora, kaže, može da bude jako atraktivna zemlja za privlačenje stranih investicija: “Nije teško naći investitora koji bi uložio 50 miliona, 500 miliona, ako bi se stvorio ambijent za to, sigurnost investitora”.

“Sigurno postoji puno takvih investitora. Moj savjet novoj vladi je da se ministri rastrče po svijetu i da privlače investitore, da im daju određene povoljnosti”, rekao je Drecun.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Daka Davidović nazvao Vučića mučenikom: Nemamo ništa zajedničko, naši odnosi pogoršani, služba stoji iza atentata na mene

Vukadinović za STANDARD: Vlada je trgovanje vremenom, da se formira partija pod direktnim uticajem SPC – Medojević glasa iz straha

IZVOR STANDARDA: “Bilo je ponuda sa svih strana, ali Brčvak nije nudio pare Dritanu, to je glupost”

Uhapšen državljanin BiH: Pronađeno 11 kilograma marihuane