test

Ibrahimović: Prioritet nastavak realizacije ključnih infrastrukturnih projekata, puna harmonizacija propisa sa EU

Standard

17/05/2023

14:16

Održani ''Connectivity Summit 2023'' je bio prilika za održavanje bilateralnih sastanaka na marginama ovog Samita. Potpredsjednik Vlade Crne Gore za regionalni razvoj i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović je održao sastanke sa predstavnicima Svjetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i visokim predstavnicima Evropske komisije, Monom Bjorklund i Gertom Jan Koopmanom.



Tokom sastanka sa međunarodnim finansijskim institucijama moglo se čuti ohrabrenje za pokrenute inicijative Ministarstva kapitalnih investicija i želje da predstojeća implementacija bude realizovana na obostrano zadovoljstvo.

Iz Ministarstva podjsećaju da je u februaru 2023. godine zaključen Ugovor sa Svjetskom bankom kojom je osigurana najveća podrška za oblast saobraćaja u Crnoj Gori, dok je EBRD vodeća međunarodna finansijska institucija kada je riječ o nastavku realizacije projekta autoputa Bar-Boljare.

Ibrahimović je tokom održanih sastanaka istakao da prioritet u radu nije samo nastavak realizacije ključnih infrastrukturnih projekatata, već i puna harmonizacija propisa sa EU legislativom i sprovođenje strukturnih reformskih mjera u cilju povećanja konkurentnosti kada je riječ i o oblasti saobraćaja i oblasti energetike.

“Susret sa predstavnicima Evropske komisije predstavlja afirmaciju uloženih napora i postignutih rezultata u okviru angažmana na nivou Transportne zajednice Jugoistočne Evrope”, navode u ovom resoru.

Tokom sastanaka se moglo čuti i da obije strane ohrabruju produbljivanje strateškog dijaloga u cilju unapređenja sektorskih politika, dok je od strane potpredsjednika Ibrahimovića istaknuta i podrška Crne Gore za pridruživanje Moldavije, Gruzije i Ukrajine Transportnoj zajednici, jer svaka saradnja je samo prilika za jačanje ekonomskih veza.

Izvor (naslovna fotografija):

Sa sastanka

Ostavite komentar

Komentari (0)