Ko je na listi najvećih poreskih dužnika

Uprava prihoda i carina objavila je takozvanu Crnu listu na kojoj se nalaze imena poreskih obveznika sa najvećim iznosom poreskog duga sa presjekom na 30. april ove godine.
Ko je na listi najvećih poreskih dužnika

Poreska uprava

Lista sadrži 50 najvećih poreskih dužnika koji ne izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa iz i na lična primanja, 200 najvećih poreskih dužnika po ostalim poreskim oblicima i 100 najvećih poreskih dužnika za koje je pokrenut stečajnih postupak.

Na listi dužnika koji ne izmiruju obaveze po osnovu poreza i doprinosa iz i na lična primanja po visini duga na prvom mjestu su „13 jul – Plantaže“, slijede „Željeznički prevoz Crne Gore“, „Održavanje željezničkih voznih sredstava“, „Željeznička infrastruktura Crne Gore“, AD za hotelijerstvo i turizam „Vektra Boka“.

Na listi 200 najvećih poreskih dužnika najveći je preduzeće “Spic ronghe international (Montenegro) limited. Druga firma na listi je “Vektra Jakić, zatim, “Tehnoput“, „Aerodromi Crne Gore“, “Binex“.

Na listi dužnika u stečaju na prvom mjestu je „Montenegro Airlines“, slijede „Pantomarket“, „Radoje Dakić“, „Rudnici boksita“, „Zavod za izgradnju Bara“.

” Uprava prihoda i carina Crne Gore u narednom periodu će odlučno, u skladu sa svojim nadležnostima i zakonskim propisima, ali i kroz podsticanje partnerske atmosfere i podizanja svijesti o zajedničkom interesu urednog izmirivanja poreskih obaveza, preduzimati mjere kako bi se fiskalna disciplina podigla na viši nivo i kako bi se išlo u pravcu smanjivanja poreskog duga”, navodi se u saopštenju.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Coca

Sta uradise od Plantaza za kratko vrijeme

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Uprava prihoda i carina taksistima: Postupamo u skladu sa važećim zakonskim propisima

PRIKUPLJENI DOKAZI: Jovanić i ekipa oštetili stečajne povjerioce i dužnike za 661.496 eura

Deset najvećih dužnika ima blokade računa od 200 miliona eura

Sjednica Vlade: Predloženo oslobađanje plaćanja poreza kod nasljeđivanja, poklona i nepokretnosti

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Abazović: Sveti Stefan vratiti u državno vlasništvo, u javnim preduzećima radiće sposobni

Vuković podnio krivičnu prijavu zbog nelegalne gradnje u Bloku V

Adžić: Zamrznute 44 nekretnine ruskih državljana kojima su uvedene sankcije

Udes u Blizikućama, jedna osoba teže povrijeđena