Medojević: Vlada dozvolila proizvođačima peleta da pljačkaju građane, Joković da podnese ostavku

Odgovornost za ovakvo nedopustivo ponašanje proizvođača peleta za ogrev snosi isključivo Vlada Crne Gore i njen potpredsjednik (Vladimir) Joković koji su ignorisali moje pravovremeno upozorenje iz jula mjeseca i odbacili moj predlog da Vlada zabrani izvoz peleta i utvrdi maksimalnu cijenu, kazao je predsjednik Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević.
Medojević: Vlada dozvolila proizvođačima peleta da pljačkaju građane, Joković da podnese ostavku

Nebojša Medojević

Medojević je podsjetio da je predlagao da Vlada utvrdi cijenu peleta sa odgovarajućom razumnom profitnom stopom i da se uvedu kvote za izvoz tržišnih viškova.

“Nažalost, potpredsjednik pale Vlade Joković i ministar ekonomije Đurović su odbacili moj predlog i dozvolili proizvođačima peleta da rade šta hoće i da pljačkaju građane. Da li je neznanje ili korupcija, neka utvrde nadležni državni organi, ali dopušteno je da proizvođači peleta zarađuju i preko 200 odsto u odnosu na cijenu koštanja, ako zanemarimo da mnogi do sirovina dolaze krajnje sumnjivim kanalima i mehanizmima”, istakao je Medojević.

Lider PzP-a podsjeća na saopštenje koje je dao medijima 5. jula ove godine kada je kazao da treba “zabraniti izvoz i ograničiti cijenu ogrijevnog drveta i peleta”.

„Kad se naši građani budu suočili sa poskupljenjem drva za ogrijev koja će morati plaćati i po 80 eura po kubiku, umjesto 40 eura kolika je cijena bila prošle godine, i pelet po 400 eura po toni, umjesto 170-180 eura koliko je bila cijena prošle godine, moramo znati da je to isključiva krivica ove nesposobne i slabe Vlade“, naveo je tada Medojević u saopštenju.

U uslovima spekulativnih promjena na tržištu, kada privatni proizvođači podižu cijene radi sticanja ekstra profita i time ugrožavaju osnovna ljudska prava stanovništva i njihovo zdravlje i elementarne uslove za život, Vlada, kako je tvrdio Medojević, mora intervenisati.

„U Podgorici se oko 29 hiljada porodica grije na drva ili pelet. Ako Vlada ne interveniše cijene će eksplodirati i veliki broj građana će biti izložen enormnim troškovima, ili će biti prinuđen da kupuje drva na crno od šumokradica i švercera“, poručio je ranije lider PzP-a.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

STANDARD ISTRAŽUJE: Cijene izvora za grijanje probile crvenu liniju – da li se isplati plaćati više od 300 eura za tonu PELETA

Vladine mjere nijesu pomogle, peleta nema za 269 eura po toni

STANDARD SA PRODAVCIMA DRVA: Dnevnice i gorivo dižu cijene, metar i do 70 eura, prijeti nestašica… GRIJANJE NA STRUJU REALNA OPCIJA

Traže smanjenje cijena peleta i ogrijevnog drveta

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Sanja Vejnović i Anica Dobra u šestoj deceniji izgledaju SAVRŠENO

RAKOČEVIĆ za Standard: Urazumićemo dio krnje većine da odustane od asistiranja nepopravljivim protivnicima napretka Crne Gore

U prepunoj “Morači” odjekivalo – Belveder

Irena Radović Orden Legije časti u rangu viteza