test

Na Žabljaku 50 odsto turista više nego lani

Standard

16/05/2024

06:55

U lokalnoj turističkoj organizaciji (TO) Žabljak očekuju da će predstojeća ljetnja turistička sezona biti bolja od prethodne i da će uspjeti da povrate gubitke koje su imali tokom ovogodišnje zimske turističke sezone, koja nije protekla u skladu sa očekivanjima zbog nedostatka sniježnih padavina.

” Ove godine smo imali veliki priliv turista za prvomajske praznike, a od 29. aprila do danas možemo reći da je opštinu Žabljak posjetilo 50 odsto više gostiju nego u istom periodu lani. Nadamo se da će takva tendencija biti i ubuduće”, kaže direktor TO Žabljak Stojan Abazović dodajući da je struktura gostiju slična kao i prošle godine i da najviše posjetilaca dolazi iz Rusije, Njemačke, Francuske, Holandije, Belgije i Izraela.

Ističe da su se dobro pripremili za predstojeću sezonu, ponudu grada su promovisali na četiri sajma, odrađen je i novi sajt, a krenuli su i sa onlajn kampanjom preko društvenih mreža i Gugla kako bi imali bolju posjećenost i ostvarili rekordan broj posjetilaca na području durmotorskog kraja.

” Ljetnju sezonu smo otvorili Durador trkom sa preprekama 2. maja, koja će se održati i u septembru. Ove godinem imaćemo brojni događaje i sportsko-kulturne manifestacije, među kojima i turnir u basketu 3 na 3 koji će se održati 26. i 27. jula, Wild Beauty Art festival koji počinje 6. jula i trajaće mjesec dana, Green International Film Fest, ljetnji bazar, Festival domaćeg čaja i meda, Dane crnogorskih vina i još mnogo toga”, kaže Abazović i dodaje da će prigodnim program obilježiti i Dan opštine 17. septembar.

Abazović navodi da će ove godine ugostiti i predstavnike Privredne komore Crne Gore 17. maja kada će razmotriti dalje planove vezane za turizam durmitorskog područja.

” Planiramo da nastavimo gastro trend koji smo imali tokom zimske turističke sezone, a u ponudu ćemo uvrstiti i par manifestacija koje su dobro protekle u zimskom periodu”, kaže Abazović.

Ove godine će imati i novi objekat turističke organizacije u kojem će na adekvatniji način moći da prime sve turiste.

Izvor: Dan
Izvor (naslovna fotografija):

Žabljak

Ostavite komentar

Komentari (0)