test

Nenezić: Sjutra sastanak u vezi sa potencijalnom izgradnjom LNG Terminala i Termoelektrane u Luci Bar

Standard

08/05/2024

13:19

Sastanak odbornika Skupštine opštine Bar sa predstavnicima Ministarstva energetike i rudarstva Vlade Crne Gore i predstavnicima kompanija potpisnica Memoranduma o razumijevanju o potencijalnoj izgradnji LNG terminala i Termoelektrane će se održati u četvrtak, 09. maja, sa početkom u 09:00 časova u prostorijama Opštine Bar.

To je saopštio predsjednik Skupštine Opštine Bar Branislav Nenezić.

“Kao što je ranije najavljeno nakon razgovora između Ministra rudarstva i energetike u Vladi Crne Gore, Saše Mujovića, s jedne, i predsjednika Skupštine opštine Bar Branislava Nenezića, s druge strane, nakon sjednice SO Bar na kojoj je jedan od donesenih zaključaka bio vezan za ovaj projekat, a uslijed činjenice da se radi o izuzetno značajnom pitanju po budućnost razvoja našega grada, dogovoreno je da se 09. maja održi sastanak odbornika Skupštine opštine Bar sa predstavnicima Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Crne Gore i predstavnicima kompanija Enerflex Energy Systems, Olin Wethington i Wethington Energy Innovation koje su potpisnice Memoranduma o saradnji iz 2023. godine kojim se planira izgradnja LNG terminala u Luci Bar”, naveo je Nenezić u saopštenju za medije.

Prisustvo je, prema riječima Nenezića, potvrdilo ukupno 16 odbornika ispred svih odborničkih klubova zastupljenih u Skupštini opštine Bar, što, kaže, govori o visokom stepenu interesovanja za ovu važnu temu.

“Pozivamo predstavnike medija da budu naš partner i proprate događaj, kako bi cjelokupna javnost našeg grada bila objektivno i pravovremeno informisana u vezi sa pitanjem potencijalne izgradnje LNG Terminala i Termoelektrane u opštini Bar”, poručio je Nenezić

Izvor (naslovna fotografija):

Branislav Nenezić

Ostavite komentar

Komentari (0)