Nova sistematizacija u Pošti Crne Gore

Odbor direktora Pošte Crne Gore, na prijedlog Izvršnog direktora Kompanije, usvojio je novi Pravilnik o sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta u Pošti Crne Gore.
Nova sistematizacija u Pošti Crne Gore

“Novi Pravilnik o sistematizaciji nije usvojen radi „premještanja i namještanja“, kako je u prošlosti rađeno u većini državnih firmi, već radi ostvarenja razvojne vizije i budućnosti Kompanije, saopšteno je iz Pošte Crne Gore.

Ovaj dokument, kako kažu, predstavlja mapu puta kojim Pošta Crne Gore treba da ide. Spajanje tradicionalnog i modernog, hrabar izlazak na tržište i pridobijanje novih klijenata su imperativ.

“Moramo se pokrenuti i Poštu Crne Gore pozicionirati kako zaslužuje. Nova sistematizacija je prvi korak i ima za cilj da kompletan sistem postane istinska ekspres pošta”, poručuju iz Pošte.

Prodaja i marketing, tvrde u Pošti, neće biti puka administracija, kao do sada, već motor za povećanje prihoda.

“Biće riječ o moćnoj službi koja neće čekati već pronalaziti buduće klijente i partnere i razgovarati sa njima. Samo ovakvim, proaktivnim pristupom, možemo našu Poštu Crne Gore, koja je okoštala u mnogim segmentima, učiniti jakom i moćnom”, poručuju iz Pošte.

Razvoj, inovacije i implementacija moćnog integrisanog sistema postavljeni su kao prioritet.

“Obezbijedićemo mnogo veća finansijska sredstva kako bi poslovni procesi mogli biti kontrolisani u svakom segmentu. Implementacijom ovog sistema nećemo imati problem da naplatimo univerzalni neto trošak. Pošta je upravo zbog ovoga izgubila milione eura koje nije naplatila. Ovog problema u bliskoj budućnosti neće biti”, piše u saopštenju Pošte Crne Gore.

Formiranje logističko – distributivnih centara, ne samo u Podgorici, nego na primorju i sjeveru Crne Gore u planu su za period do 2025. godine.

Jačanje elektronskih servisa, usluga hibridne pošte, ER pisma, štamparije, špedicije, digitalne arhive su naši proizvodi koje ćemo ponuditi tržištu ispunjavajući sve pretpostavke kvaliteta i efikasnosti.

Post expess služba će biti broj jedan u Crnoj Gori. Niko ne može i neće biti u prilici da ponudi bolju uslugu brze dostave od Pošte Crne Gore, koja ja prisutna na 150 lokacija u državi, u svakom gradu i selu.

“Ubijeđeni smo da Pošta Crne Gore može i mora. Bićemo svi svjedoci da može bolje i brže. Građani moraju biti svjesni da se poslije 30 godina ne može sve riješiti za nekoliko mjeseci, ali ovdje smo da riješimo i riješićemo! Nema razloga da se naši zaposleni plaše promjena, jer su ove promjene za dobro svih. Odgovoran radnik i službenik može biti samo zadovoljniji. Dakle – nema straha, nego svi zajedno za Poštu Crne Gore, za njenu svijetlu budućnost u koju duboko vjerujemo!”, zaključuju u Pošti.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Pošta organizuje takmičenje za najljepše pismo

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Blažić: Volio bih da vidim ko može da ospori legalitet Skupštine kad je sazove 41 poslanik

Medenica bila u SDT-u: Potpisala izjavu da nije u stanju da prisustvuje istražnoj radnji

SDP predložio izmjene Zakona o nepokretnosti po hitnoj proceduri

Konstrakta se oglasila nakon napada na Tviteru zbog vaskršnje fotografije: “Shvatila sam da je zemlja ravna”