NTO: Gosti iz Sjeverne Makedonije rado viđeni u Crnoj Gori

U okviru aktuelne regionalne road show kampanje, Nacionalna turistička organizacija u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji i lokalnim turističkim organizacijama Budve, Tivta i Bara, danas je promovisala turističku ponudu u Skoplju.
NTO: Gosti iz Sjeverne Makedonije rado viđeni u Crnoj Gori

Kako su saopštili, u prijatnom ambijentu skopskog restorana Oreov upriličeno je druženje sa medijima iz Sjeverne Makedonije koji su imali priliku da se informišu o aktuelnostima za predstojeću turističku sezonu.

“Prisutne je ispred NTO CG pozdravila menadžerka Ljiljana Čukić koja je tom prilikom istakla da Crna Gora i Sjeverna Makedonija imaju odlične i prijateljske odnose, te da su gosti iz Sjeverne Makedonije rado viđeni u Crnoj Gori”, navode u saopštenju.

Čukić se osvrnula na pozitivne trendove koje Crna Gora bilježi kada je u pitanju turistički promet sa tržišta Sjeverne Makedonije, ističući da očekuje da se oni nastave i u ovoj godini.

„Prema zvaničnim statističkim podacima, tokom 2019. godine, ostvarene su dvocifrene stope rasta kada je u pitanju tržište Sjeverne Makedonije. Očekujemo da se ti pozitivni trendovi nastave i u ovoj godini imajući u vidu dobrosusjedske odnose, blizinu tržišta ali i politiku otvorenih granica ka Sjevernoj Makedoniji“, kazala je Čukić.

Dodatno poručuju da su promociji u Skoplju prisustvovali neki od najznačajnijih medija iz Sjeverne Makedonije među kojima su: novinska agencija MIA, Tv Telma, Tv21, MTM, Skopska TV, Kanal 5, portali Nova TV, Net Press i drugi.

Takođe, ističu iz NTOCG,  prikom gostovanja u Jutarnjem programu Makedonske nacionalne televizije MRT Čukić je pozvala građane Sjeverne Makedonije da dođu na odmor u Crnu Goru.

Tokom boravka u Skoplju predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore sastali su se direktorom Agencije za promociju i podršku Republike Sjeverne Makedonije Ljupčem Janevskim.

“Na sastanku je bilo riječi o potencijalnoj saradnji na planu promocije na udaljenim tržištima. Ocijenjeno je da bi u cilju kreiranja regionalnih tura za goste sa dalekih tržišta, od velikog značaja bilo uvođenje avio linije na relaciji Skoplje-Podgorica. Sastanku je prisustvovala Ambasadorka Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji Marija Petrović koja je istakla dobre i prijateljske odnose dvije zemlje između kojih nema otvorenih pitanja”, dodaju u saopštenju.

Regionalna road show kampanja nastavlja se sjutra promotivnim događajem u Prištini.

×

Preuzmite našu aplikaciju


0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Bivši američki ambasador Mur: Crna Gora je imala ogromnu korist od nezavisnosti

Stejt Department: Zapadni Balkan opterećen korupcijom

Radulović – Osmani: Ima potencijala za unaprjeđenje ekonomske saradnje i infrastrukturne povezanosti CG i S. Makedonije

Evo šta je sve obilježilo odnose Srbije i Crne Gore od 2006. do 2020.godine

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

ANKETA – KONJEVIĆ: Što prije vakcinacija ako želimo navike iz vremena prije pandemije, tip vakcine nije važan

Ubistvo Đurišića naručeno u Albaniji

Rekonstrukcija Vlade nemoguća bez Krivokapićana njenom čelu, sve drugo vodi u izbore

U požaru na Adi Bojani izgorjele dvije kućice