Izvor: pobjeda

Orlandić: Prodati samo 45 odsto akcija Aerodroma Crne Gore, zadržati većinsko vlasništvo

Vlada treba da 45 odsto svojih akcija u Aerodromima Crne Gore proda nekom od zainteresovanih aerodromskih operatera, a da zadrži većinsko vlasništvo u ovoj strateški važnoj kompaniji, saopštio je u intervjuu za regionalni avio-portal ZAMAaero nekadašnji izvršni direktor Aerodroma CG Danilo Orlandić.
Orlandić: Prodati samo 45 odsto akcija Aerodroma Crne Gore, zadržati većinsko vlasništvo

Od novca od prodaje trebalo bi izgraditi novi aerodrom u Tivtu, a sa investitorom novi aerodrom u Podgorici, kazao je Orlandić, koji je na toj poziciji bio od 2017. do prošle godine.

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić je ranije najavio da će krajem oktobra tri ponuđača, koja su ranije prošla pretkvalifikacioni tender, predstaviti planove u vezi aerodroma, kao i da će za odluku o koncesijama konsultovati parlament. Pretkvalifikacione kriterijume za dodjelu koncesija ispunili su južnokorejska kompanija Incheon International Airport, indijski GMR Airports, luksemburška Corporacion America Airports i francusko-turski konzorcijim ADP-TAV.

GMR je kasnije otpao, jer je francuski ADP kupio 49 odsto njihovih akcija.

Orlandić je komentarišući gašenje Montenegro erlajnza, naveo da je glavni problem bio što javnosti nije na pravi način predstavljen značaj nacionalnog avio-prevoznika za privredu i turizam.

Tadašnji donosioci odluka su trebali javnosti otvoreno objasniti da će MA koštati poreske obveznike sedam do devet miliona godišnje, što je mali iznos u odnosu na njegov doprinos privredi – naveo je Orlandić i istakao da ne postoji nacionalni avio-prevoznik u svijetu koji na neki način ne podržava država ili neki državni subjekt.

Volio bih da griješim i nadam se Air Montenegro neće dočekati sudbina Montenegro erlajnza – kazao je Orlandić.

Sertifikacija uslov za noćno slijetanje u Tivtu

Orlandić je podsjetio da je na tender za uvođenje noćnog slijetanja u Tivtu pobijedila francuska podružnica Airbusa Nav blue, ali da je posao zaustavila Agencija za civilno vazduhoplovstvo.

ACV je uslovila uvođenje noćnog slijetanja sertifikacijom Aerodroma Tivat. S obzirom da se taj aerodrom ne može sertifikovati zbog svojih prostornih i ostalih ograničenja, noćnog slijetanja očigledno neće biti – kazao je Orlandić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

1 komentara


Q

Ko ce tebi na tvoje gluposti pristati?

Odgovori

POVEZANI ČLANCI

Marić: Nemogućnost noćnog slijetanja i ograničen prostor dio problema, ali se Aerodrom Tivat neće predati

Orlandić: Slušali smo potrebe crnogorske privrede i uglednih ljudi iz naše dijaspore

Svaki respirator je provjeren prije postavljanja na pacijenta

Vlada ne odustaje od davanja koncesije za Aerodrome

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Nikolić: Marković da prvo objasni kako je stekao diplomu i pod kojim uslovima je Ćalović kupila stan

Šta stoji iza odluke da SPC dodijeli orden Vučeliću

Đukanović: Odlučni smo da ne dozvolimo ponavljanje tragedije s kraja 20. vijeka

Marković: Očito Nikolić hoće da priča o svemu osim o poslovima Đukanovića