Izvor: Pobjeda

Platforma seljak.me bez obećane pomoći Abazovića i Jokovića

Platforma seljak.me već četiri mjeseca čeka na obećanu podršku Vlade Crne Gore i Ministarstva poljoprivrede u tehničkom mandatu zbog toga što premijer Dritan Abazović i resorni ministar Vladimir Joković prebacuju odgovornost o finansiranju jedan na drugog.
Platforma seljak.me bez obećane pomoći Abazovića i Jokovića

Foto: Twitter

Predstavnik ove platforme Marko Maraš je u izjavi za Pobjedu ukazao na to da su predstavnici vlasti ovu podršku verbalno obećali krajem jula, bez potpisivanja ikakvog ugovora, te da se priča svela na prazna obećanja – iako su saradnju najavili putem zvaničnih kanala Vlade.

“Nijesmo potpisali nikakav ugovor, a na sastanku sa premijerom i ministrom poljoprivrede smo se usmeno dogovorili o podršci koja je potrebna sajtu seljak.me – jer smo mi jedini registrovani poljoprivredni medij u Crnoj Gori, te bi njihova podrška olakšala oglašavanje i integrisanje poljoprivrednika. Oni su nakon samog sastanka na svim zvaničnim kanalima najavili pomoć, zbog čega smo očekivali da će obećano biti realizovano “, kazao je Maraš za Pobjedu.

Predstavnik platforme je rekao da je mjesec dana nakon obećanja stupio u konktakt sa ministrom poljoprivrede koji mu je nezvanično poručio: “onaj ko ti je obećao pomoć neka ti je da”, iako su sastanku prisustvovali lično ministar poljoprivrede i premijer.

” Gospodin Joković mi je rekao da Ministarstvo poljoprivrede nije obećalo tu pomoć – već premijer. Tako da su oni prebacili loptu na Vladu Crne Gore. On mi je kazao da Ministarstvo poljoprivrede nema sredstava da nam pomogne”, kazao je predstavnik seljak.me.

Maraš poručuje da u ovoj situaciji nije problematično samo to što obećano nije isplaćeno, već i što je pomoć pompezno najavljena, a ostala bez ikakve realizacije. Sa druge strane, u Ministarstvu poljoprivrede su se u odgovoru Pobjedi ogradili od tog populističkog pristupa, prebacujući lopticu odgovornosti u Abazovićevo dvorište. U tom su ukazali da su najave o pomoći za platformu seljak.me objavljene na zvaničnim kanalima Vlade, a ne njihovog resora.

” Sastanak ministra Jokovića i premijera Abazovića sa Marašem je bio neformalan. Nije potpisan nikakav zvaničan dokument, sporazum ili ugovor, već je verbalno dogovorena vjerovatno jednokratna pomoć. Ta objava nije na sajtu Ministarstva poljoprivrede nego na sajtu Vlade, to je njihova stvar”, kazali su nam iz Ministarstva poljoprivrede.

Maraš je rekao da se u istom periodu obratio Kabinetu premijera, te da su u Vladi prvo potencirali na strpljenju, ali da je ubrzo uslijedio maltene identičan princip kao i u Jokovićevom resoru.

Foto: Tviter/Dritan Abazović

” Stupio sam u kontakt i sa Kabinetom premijera, odakle su mi isprva govorili da sačekam. Kasnije su objasnili da su htjeli da podrže platformu ali da to nije moguće jer Ministarstvo poljoprivrede ne želi jer nemaju sredstava da ostvare podršku”, kazao je Maraš.

On je poručio da su time napravili veliku štetu kod eventualnih korisnika platforme koji su očekivali pomoć.

Maraš je kazao da su aplicirali i za agrobudžetske mjere za koje dan danas nijesu dobili odgovore.

” Tako da imamo više neispunjenih obećanja , istakao je on.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Pala Vlada Dritana Abazovića

STANDARD OBJAVLJUJE ANALIZU SLUČAJA “POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA”: Katnić do detalja opisao i ukazao na kršenja zakona od strane Vijeća Apelacionog suda, niko nije reagovao

Građanska inicijativa “21. maj”: Jelena Maraš nije estradna zvijezda, uozbiljimo se

Vuković: Podrška poljoprivrednicima iznosiće više od 300.000 eura

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

TV e i zvanično počela da radi, Drobac: Očekujte neočekivano u nenormalno vrijeme

Džozef: Izbori u Crnoj Gori neminovni, SAD i EU da prozovu “neodgovorne” lidere

VUJOVIĆ ZA STANDARD: Prvo skraćenje mandata Skupštini, pa dogovor oko datuma izbora i na kraju izbor sudija Ustavnog suda

Savjet CBCG: Inflacija u 2022. biće najviša od obnove nezavisnosti Crne Gore