test

Potpisan Sporazum o saradnji Privredne komore i Asocijacije menadžera

Standard

25/11/2022

16:31

Predsjednici Privredne komore Nina Drakić i Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković potpisali su 25. novembra sporazum u cilju zajedničkog djelovanja ka kreiranju i dostizanju još povoljnijeg poslovnog ambijenta, te unapređenju i podizanju saradnje dvije poslovne asocijacije, saopšteno je iz PKCG.

Saradnja će se, između ostalog, realizovati u oblastima proučavanja i praćenja pojava i kretanja u privredi, razmjene znanja, ekspertize i dobrih praksi, pružanja i organizovanja međusobne stručne pomoći, zajedničkog učestvovanja u projektima koje finansiraju domaće i međunarodne organizacije, pružanja pravovremenih i kvalitetnih informacija članovima radi pronalaženja potencijalnih partnera i njihovog međusobnog povezivanja. Partneri će organizovati zajedničke događaje koji promovišu privredne djelatnosti i edukativne sadržaje, etičke vrijednosti, standarde korporativnog upravljanja i profesionalne odgovornosti menadžera i privrednika.

“Privredna komora će kao krovna privredna organizacija, a u cilju izgradnje kapaciteta i održivosti AMM-a kao krovne menadžment i menadžerske organizacije, dati pomoć i podršku u skladu sa svojim mogućnostima i programskim ciljevima, uključujući i realizaciju projekata „Izbora najuspješnijih menadžera/ki i preduzetnika/ca godine” i digitalnog samita “DigitalOn””, navodi se u Sporazumu.

“Vidim veliku mogućnost saradnje u zajedničkoj organizaciji različitih skupova i edukativnih aktivnosti, kao i u pružanju podrške privredi u procesu digitalne transformacije”, istakla je predsjednica Komore Nina Drakić.

Ona je upoznala predstavnike AMM da Komora radi na digitalizaciji svojih usluga, te da je dugoročni cilj da napravi centar za digitalnu transformaciju koji bi podržavao ove procese naročito u malim i srednjim preduzećima.

Predsjednik Asocijacije menadžera Budimir Raičković ističe bliskost dvije krovne institucije.

“Naše asocijacije su veoma srodne i mogu pružiti uzajamnu podršku naročito na polju razvoja ljudskih resursa, menadžerskih i liderskih znanja, edukacija, unapređenja privrednog ambijenta, razmjene iskustava i digitalnoj transformaciji”, kazao je Raičković.

On je pozvao Komoru da zajednički doprinesu dodatnoj afirmaciji skupova koje Asocijacija menadžera organizuje – HR MeetUp i DigitalOn, ističući njihov značaj za cjelokupnu privredu.

U radu sastanka učestvovali su potpredsjednik Privredne komore Dragan Kujović, generalni sekretar Mitar Bajčeta i savjetnik predsjednice Dragoljub Bulatović, zatim Slavoljub Popadić, predsjednik Skupštine AMM, Radovan Radulović, potpredsjednik AMM za oblast razvoja preduzetništva i Anđela Radosavović, izvršna direktorica ove asocijacije.

Ostavite komentar

Komentari (0)