test

Radnici Košute: Radikalizacija protesta ako nam ne isplate potraživanja

Standard

28/03/2024

16:38

Radnici nekadašnje fabrike obuće ''Košuta'' koji već sedmicama protestuju i blokiraju saobraćajnicu kod Cetinja, poručuju da će, ukoliko im ne budu isplaćena potraživanja, radikalizovati proteste. Ističu da ne bježe od dolaska ispred Vlade, kao ni štrajka glađu jer ne planiraju da odustanu dok neko ne riješi njihove probleme.



Radnici nekadašnje fabrike obuće “Košuta” štrajkuju zbog neisplaćenih zarada i zaostalog staža. Predstavnici radnika poručuju da traže devet zarada, što je dva miliona osam stotina hiljada eura. Najavljuju i radikalizaciju protesta..

“Definitivno smo sinoć napravili taj spisak za naše potraživanja, to su devet zarada koje smo na dan stečaja prijavili 96. godine, tada je otvoren stečaj, a završio se 2001. godine. Taj iznos za tih devet plata je definitivno dva miliona i 800 hiljada eura. U to ulaze i radnici koji su obeštećeni u stažu, koji nemaju punih 15 godina staža. Tu ima nekih 80 radnika kojima treba da se povežu taj radni staž, da bi ti ljudi mogli da pođu u penziju, jer su već u neke godine, a ne mogu da ostvare svoje pravo”, kazala je predstavnica radnika Dijana Vujović.

Dodala je da će sigurno doći do radikalizacije.

“Bićemo prinuđeni da dođemo ispred vlade, ako ništa gladovaćemo, ali mi moramo da riješimo naše, jer mi smo ti radnici koji smo skroz oštećeni, znači mi ništa nismo dobili od ove države. Tako da se nadamo da neko mora da okrene glavu na nas”, poručla je Vujović.

Izvor: RTCG
Izvor (naslovna fotografija):

RTCG

Ostavite komentar

Komentari (0)