Rovčanin: Raspisan tender za topifikaciju Pljevalja, na jesen prvi metri toplovoda

Nakon više od godinu dana napornog i predanog rada da se decenijama obećavani projekat konačno pokrene, nakon brojnih administrativnih barijera objektivnih ali i sa namjerom kreiranih, nakon aktivnosti za obezbijeđenjem finansijskih sredstava, danas je raspisan javni poziv za odabir izvođača radova za prvu fazu toplifikacije Pljevalja i izradu glavnog projekta po sistemu ''projektuj-izgradi'', kazao je direktor Elektroprivrede Nikola Rovčanin.
Rovčanin: Raspisan tender za topifikaciju Pljevalja, na jesen prvi metri toplovoda

Nikola Rovčanin

“Pljevlja konačno, nakon tri decenije čekanja dobijaju toplovod. Neću sada o tome zašto do sada ova ključna investicija nije realizovana, to manje više svi građani znaju, ali želim da posebno priznanje odam projektnom timu sačinjenom od predstavnika EPCG, Uprave javnih radova i Opštine Pljevlja na čelu sa Veselinom Sekulićem. Posebnu zahvalnost dugujemo prvom menadžeru ovog projekta počivšem direktoru Termoelektrane Pljevlja Dobrilu Gačeviću, koji je svojim znanjem, iskustvom i predanim radom bio jedan od pokretača nastavka realizacije ovog nepravedno zapostavljenog projekta”, naveo je Rovčanin na svom Facebook profilu..

Uvjeren je da će 9. septembra, kada je otvaranje ponuda, dobiti kvalitetnog izvođača radova i da će ove jeseni na radost svih građana Pljevalja ugledati prve metre toplovoda od Termoelektrane Pljevlja prema gradu.

Podsjeća da se u sklopu Eko-rekonstrukcije TEP realizuju radovi na infrastrukturi za toplifikaciju grada vrijedni oko pet miliona eura, a da će prva faza toplifikacije koštati više od 2,5 miliona eura.

“Ovim projektom nema gubitnika. Svi su pobjednici, i EPCG i Opština i građani i privreda. EPCG, zato što dobija na efikasnosti postrojenja, postaje proizvođač i isporučilac toplotne energije i ulaže kao odgovorna kompanija u zaštitu životne sredine. Opština jer u djelatnosti od javnog interesa eliminiše zastarjele metode proizvodnje toplotne energije, prevashodno mislim na kotlarnicu u Skerlićevoj, a dobija stabilniji, kvalitetniji, čistiji i jeftiniji način zagrijevanja potrošača. Građani dobijaju pored urednog i kvalitetnog snabdijevanja toplotnom energijom čistiju i zdraviju životnu sredinu, eliminaciju ložišta na ugalj i drva, jeftiniju uslugu. Privreda ovom investicijom ima novu šansu, smanjenje troškova i planiranje proizvodnje, a ukupni privredni ambijent dobijajući novu vrijednost dobija i novi investicioni potencijal”, navodi Rovčanin.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10222598801104300&set=a.1012673002661&type=3

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Ako ne bude kiše biće i poskupljenja i restrikcije struje

ROVČANIN: Ne planiramo poskupljenje struje, trudićemo se da izbjegnemo restrikcije

Moramo održati Termoelektranu Pljevlja jer bi cijene električne energije otišle u nebo

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Ako Vlada padne, moguće ponovno odlaganje lokalnih izbora

SKY prepiska: Članovi kriminalnog klana nabavljaju Abazoviću kriptovani telefon koji je tražio?

Ministarstvo objasnilo: Hrvatski kanader krenuo ka Crnoj Gori pa opozvan

Samardžić: Jedva čekam da dam izjavu, iz više razloga