Stanić: Potrebno izdvojiti dodatna sredstva za promociju crnogorskog turizma

Nacionalna turistička organizacija ušla je u 2022. godinu sa nedovoljno novca za bilo kakvu ozbiljniju promociju i popularizaciju Crne Gore kao destinacije za odmor. Prethodna Vlada Zdravka Krivokapića i
Stanić: Potrebno izdvojiti dodatna sredstva za promociju crnogorskog turizma

Stanić

Zbog toga je, kako navodi Stanić, već danas potrebna značajnija reakcija kako ne bi propustili šansu za ostvarenje turističke sezone kakva nam je potrebna za dovoljno popunjen budžet pred jesenji period, koji može biti ekonomski izazovan.

“Nekoliko stotina miliona Evropljana se tokom dvije godine pandemije korona virusa najviše uželjelo putovanja i odmora, i upravo Crna Gora bi morala iskoristitu tu šansu i sa agresivnom medijskom kampanjom privući barem dio njih. Za tu kampanju, koja bi se primarno vodlila on-line, je potrebno nekoliko miliona eura koje bi Vlada morala opredijeliti iz tekuće budžetske rezerve ili drugih izvora. Turizam je privredna grana koja je visokozavisna od marketinga, tako da ni ulaganje od 3% ili 5% od očekivanog prihoda ne bi bilo dovoljno sa aspekta elementarne ekonomske logike”, rekao je Stanić.

On smatra da ako očekujemo skoro milijardu eura od turizma, onda je smiješno da za turističku promociju ne potrošimo barem 1% tog iznosa, a danas je za to određeno čak 30 puta manje novca.

“Gotovo cjelokupna privreda primorskog regiona a i nekoliko planinskih turističkih centara zavise od turizma, a prihodi budžeta u ljetnjim mjesecima su najveći tokom godine, te je nužna hitna reakcija nadležnog ministarstva i cijele Vlade kako bi se spriječili eventualni negativni efekti po građane i turističku privredu Crne Gore”, zaključio je Stanić.

×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Stanić: Prioriteti SNP-a ne treba da budu prioriteti ni ove ni bilo koje sljedeće vlade

Banke od kamata ostvarile prihod od 148 miliona, a od provizija skoro 38 miliona eura

SRĐA PAVLOVIĆ: Opsada Dubrovnika – rat za mir

Za konsultantske usluge za 30 dana izdvojeno više od 2,5 miliona eura

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

FOTO: Najljepša voditeljka uživa na ljetovanju, je li vam poznato OVO MJESTO?

Glavni odbor SNP-a o potezima nakon formiranja vlasti u Beranama

U Beogradu uhapšen Nemanja Miljković: Osumnjičen za pljačku u Nikšiću, u kojoj je ubijen Ljubiša Mrdak

ĐENERO ZA STANDARD: Crna Gora treba da zanemari nepovoljan međunarodni okvir za proširenje EU i samostalno „plovi protiv vjetra”