test

Stigla saglasnost za gradnju rizorta na Plavskom jezeru: Hotel će biti turistička atrakcija Crne Gore i inspiracija drugim investitorima

Standard

15/06/2022

13:41

Iz Direktorata Glavnog državnog arhitekte, pohvalnom brzinom, data je saglasnost na idejno rješenje ekskluzivnog rizorta koji će biti izgrađen na obali Plavskog jezera. Projekat je uradila firma MONCORE iz Podgorice, a glavni projektant je arhitekta Milan Babić.



Saglasnost je stigla 10 dana nakon što su Ugovor o nadziranju gradnje objekta, a potom i preuzimanju upravljanja, u Bečićima potpisali Izvršni direktor Montenegro Stars Managementa Dušan Radulović i investitor projekta, njemački biznismen porijeklom iz Plava Jasmin Šarkinović – vlasnik uspješnje kopanije SAMOND.

Radulović i Šarkinović potpisuju ugovor

Montenegro stars menadžment – ćerka kompanija Bećičke hotelske grupe Montenegro stars (u čijem vlasništvu su prvi crnogorski rizort sa 5 zvjezdica Splendid, te hoteli Montenegro i Blue Star), i koja će nakon luksuznog hotel koji se gradi u Kolašinu, biti dio ove višemilionske investicije.

Lux hotel će se graditi na obali Plavskog jezera. Imaće 250 ležajeva i biće dio multifunkcionalnog turističkog kompleksa. Osim barova i restorana, banket sale sa 500 mjesta dio plana su između ostalog i SPA centar, trim staza, Auto kamp, Vidikovac, revitalizacija Ribnjaka i Jedriličarskog kluba.

Šarkinović planira da radovi na terenu počnu na jesen ove godine. Cilj je da na obali Plavskog jezera nikne hotel koji će biti ne samo turistička atrakcija Plava i sjevera Crne Gore kojom će se ljudima tog kraja pružiti mogućnost zaposlenja, već i inspiracija za druge investitore.

Saglasnost Glavnog državnog arhitekte
Izvor (naslovna fotografija):

Izgled budućeg rizorta na obali Plavskog jezera

Ostavite komentar

Komentari (0)