Stigla saglasnost za gradnju rizorta na Plavskom jezeru: Hotel će biti turistička atrakcija Crne Gore i inspiracija drugim investitorima

Iz Direktorata Glavnog državnog arhitekte, pohvalnom brzinom, data je saglasnost na idejno rješenje ekskluzivnog rizorta koji će biti izgrađen na obali Plavskog jezera. Projekat je uradila firma MONCORE iz Podgorice, a glavni projektant je arhitekta Milan Babić.
Stigla saglasnost za gradnju rizorta na Plavskom jezeru: Hotel će biti turistička atrakcija Crne Gore i inspiracija drugim investitorima

Izgled budućeg rizorta na obali Plavskog jezera

Saglasnost je stigla 10 dana nakon što su Ugovor o nadziranju gradnje objekta, a potom i preuzimanju upravljanja, u Bečićima potpisali Izvršni direktor Montenegro Stars Managementa Dušan Radulović i investitor projekta, njemački biznismen porijeklom iz Plava Jasmin Šarkinović – vlasnik uspješnje kopanije SAMOND.

Radulović i Šarkinović potpisuju ugovor

Montenegro stars menadžment – ćerka kompanija Bećičke hotelske grupe Montenegro stars (u čijem vlasništvu su prvi crnogorski rizort sa 5 zvjezdica Splendid, te hoteli Montenegro i Blue Star), i koja će nakon luksuznog hotel koji se gradi u Kolašinu, biti dio ove višemilionske investicije.

Lux hotel će se graditi na obali Plavskog jezera. Imaće 250 ležajeva i biće dio multifunkcionalnog turističkog kompleksa. Osim barova i restorana, banket sale sa 500 mjesta dio plana su između ostalog i SPA centar, trim staza, Auto kamp, Vidikovac, revitalizacija Ribnjaka i Jedriličarskog kluba.

Šarkinović planira da radovi na terenu počnu na jesen ove godine. Cilj je da na obali Plavskog jezera nikne hotel koji će biti ne samo turistička atrakcija Plava i sjevera Crne Gore kojom će se ljudima tog kraja pružiti mogućnost zaposlenja, već i inspiracija za druge investitore.

Saglasnost Glavnog državnog arhitekte
×

Preuzmite našu aplikaciju


Pratite nas na

Pridružite se našoj Viber zajednici

0 komentara


POVEZANI ČLANCI

Borba protiv seksualnog zlostavljanja: EK predlaže nova pravila za zaštitu djece

Ovo su mjesta u kojima od nedelje do utorka neće biti struje, zbog radova na mreži

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

(VIDEO)Sukob dvije grupe u Budvi: Jedna osoba lakše povrijeđena, privedeno 10 osoba

UTAJA POREZA: Krivična prijava za 24 osobe, među njima i bivši fubaler Željko Janović

Bunar u Zagoriču obezbijediće dodatne količine vode za sjeverni dio grada

Europol objavio listu bjegunaca, uvršteni i pripadnici CG klanova